Prima discutie a grupului de lucru a avut loc joi la Primaria Capitalei. La intalnire au fost prezenti reprezentanti ai directiilor de specialitate din PMB, ai Primariei Sectorului 1, ai Romsilva si ai Garzii Forestiere, precum si ai asociatiilor de locatari din zona si ai ONG-urilor interesate de acest subiect.

Locuitorii complexului rezidential au avut la dispozitie doua cai de acces, una prin DN1, pe Aleea Teisani si una prin strada Erou Iancu Nicolae, pe langa Zoo Baneasa, apoi prin padure, pe drumul forestier. Foto: Google Maps
"Problema nostra este aceea ca nu avem o alternativa in caz de urgente. Din cauza inchiderii drumului, suntem 5000 de oameni care parcurgem deja 2 km in 2 ore. Speram ca si autoritatile sa constate ca este vorba de o situatie deosebita, sa tina cont ca in apropiere avem o scoala unde invata 800 copii. Trebuie sa se tina cont de oamenii care traiesc acolo pentru ca ei nu au nicio vina, au fost de buna-credinta cand si-au achizitionat o lucuinta in acest complex", au declarat reprezentantii Asociatiei de proprietari a cartierului, potrivit unui comunicat emis de municipalitate.
Reprezentantii dezvoltatorului au solicitat Primariei Generale, in numele asociatiilor de proprietari, initierea unui proiect de Hotarare de Guvern pentru transferul terenului in lungime de 350m (cu latimea 5-7 m) din proprietatea publica a statului roman in proprietatea Municipiului Bucuresti in scopul realizarii unui drum public, dar si urgentarea procedurilor privind trecerea drumului forestier din proprietatea Romsilva catre Municipiul Bucuresti.
La randul sau, reprezentantul Ministerului Apelor si Padurilor a explicat ca o solutie legala pentru deblocarea situatiei ar fi "scoaterea din fond forestier a suprafatei de 350 mp si posibilitatea de trecere a drumurilor in baza legii 192, din proprietatea publica a statului si administrarea Romsilva in proprietatea publica a municipiului Bucuresti".
Dan Trifu, reprezentantul Fundatiei EcoCivica a cerut Primariei Capitalei ca drumul forestier sa ramana drum forestier, asa cum este normal, iar dezvoltatorul sa gaseasca alta solutie.
"Imi cer scuze locuitorilor din cartier, dar le spun ca a pastra padurea este in interesul lor. Nu este de vina Primarul General, care a mostenit aceasta situatie, dar Primaria Generala are o vina majora pentru acest lucru, pentru ca ansamblul are PUZ-ul anulat definitiv de instanta. La momentul actual, dezvoltatorul nu are nici un act urbanistic valabil, pentru ca anularea PUZ-ului duce si la anularea celorlalte acte subsecvente acestuia, dezvoltatorul trebuie sa construiasca un nou acces din Centura", a declarat acesta.
Acesta reclama mai multe ilegalitati in construirea ansamblului.
"Ansamblul Greenfield a fost avizat cu doua cai de acces, una din SOSEAUA de CENTURA si alta din breteaua DN1, prin Aleea Teisani. Ansamblul a fost avizat cu incalcarea mai multor legi, inclusiv de mediu si urbanism. Motivele au fost atat de flagrante incat Planul Urbanistic Zonal, prin care ar fi trebuit sa se dezvolte ansamblul, a fost anulat, definitiv, de instantele din Romania, in prezent continuarea lucrarilor la ansamblu fiind ilegala, defapt infractiune. Ansamblul a fost avizat, cu cele doua cai de acces amintite, fara utilitati centralizate, fara aviz OCPI. Mai mult, a pozat cablul de alimentare cu energie prin padure, lucru interzis de lege. Primaria Generala a stiut de toate aceste incalcari ale legii, a indus in eroare celelalte autoritati si a mai si avizat planurile. Toate aceste lucruri, cu prezentarea de date false, au constituit si obiectul unei prime anchete penale in care Parchetul spune ca persoanele anchetate, din Primaria Generala, au fost gasite vinovate, SI-AU RECUNOSCUT VINA, dar fiind fara cazier, familisti si angajati, s-a luat decizia aplicarii unor amenzi. Destul de hilara solutia", scrie vicepresedintele fundatiei Ecocivica, Dan Trifu, pe pagina de Facebook.
Fundatia a militat in instanta pentru pastrarea drumului forestier, alaturi de Directia Silvica si a castigat procesul.
"In 2007-2008 dezvoltatorul cheama in judecata mai multe autoritati ale statului, printre care si Directia Silvica Ilfov, pt a i se permite accesul pe drumul forestier in vederea costruirii ansamblului. Anterior, solicitase accesul Directiei Silvice dar i s-a refuzat in baza prevederilor Codului Silvic. Se ajunge in instanta la Judecatoria Sectorului 1 cu o actiune pe fond. Se solicita instantei si emiterea unei Ordonante Presedintiale prin care sa se permita accesul pe drumul forestier. Instanta dispune ACCESUL, TEMPORAR, AUTO SI/SAU PIETONAL, pana la judecarea dosarului pe fond. Drumul forestier era consfiintit ca atare prin Amenajamentul Silvic, aprobat prin Ordin de Ministru, pentru Padurea Baneasa. In Planul Urbanistic General al Municipiului Bucuresti, din anul 2000, se mentiona o cale de acces, cu 6(sase!!!!) benzi prin acea zona a Padurii Baneasa. Era o intentie a Primariei dar care nu fusese avizata si de autoritatea silvica, care, oricum, nu putea aviza un asemena plan cu bulevard prin mijlocul padurii. Dezvoltatorul a atacat si Ordinul de Ministru, cel cu amenajamentul silvic, ajungandu-se pana la Inalta Curte. Intre timp dosarul de la Judecatoria Sectorului 1 s-a suspendat pana la solutionarea exceptiei de nelegalitate a Ordinului de Ministru. Ordonanta Presedintiala era in vigoare si exista acces temporar pe drumul forestier.
Solutia Curtii de Apel, pastrata si de Inalta Curte, a fost ca drumul a fost si ramane forestier, Ordinul de Ministru fiind legal. Avand in vedere solutia data de Inalta Curte, Directia Silvica si Eco-Civica au solicitat Judecatoriei Sectorului 1 sa repuna pe rol dosarele cu accesul pe drumul forestier(fond) si cel cu Ordonanta. Ceea ce s-a si intamplat. Cele doua Instante au luat act de solutia Inaltei Curti, au reconfirmat ca drumul este forestier, inchis traficului auto, public", mai scrie Dan Trifu pe pagina de Facebook.
Ca masura imediata, primarul Gabriela Firea a anuntat ca echipaje mixte formate din politisti locali si politisti rutieri se vor afla in perioada urmatoare la intersectia DN1 cu Aleea Teisani pentru a fluidiza accesul locuitorilor in complexul rezidential.
"Am initiat aceasta dezbatere pentru ca vorbim de o situatie care treneaza de ani de zile, iar pana in momentul de fata autoritatile nu au gasit nicio solutie. Mi-am dorit ca toti factorii implicati sa isi poata prezenta punctul de vedere, astfel incat sa putem analiza pasii ce trebuie facuti in continuare pentru gasirea unei solutii rapide, dar legale, pentru locuitorii din cartierul Greenfield Baneasa. Trebuie sa identificam o solutie care sa tina cont si de confortul locuitorilor, dar care sa respecte imperativele de protejare a mediului inconjurator. Vorbim, pe de o parte, de peste 5.000 de bucuresteni, locatari ai complexului rezidential, care solicita un drum de acces suplimentar pentru a ajunge mai repede la gradinite, la scoli, la spitale sau spre locul de munca, si pe de alta parte de asociatiile de protectie a mediului care considera ca trebuie respectata configuratia initiala a acestui cartier, si anume doar cu acces din DN 1. Primaria Capitalei va face toate diligentele necesare pentru a-i sprijini pe locuitorii din zona, pentru ca sunt cetateni ai Capitalei si trebuie respectati, insa toate demersurile pe care le vom intreprinde trebuie sa respecte legea!", a declarat Gabriela Firea, potrivit comunicatului de presa emis de municipalitate.
In 2016, IMPACT Developer & Contractor, a anuntat ca va extinde cartierul rezidential GREENFIELD urmand sa investeasca 44 milioane euro in blocuri, infrastructura si utilitatile aferente.
Acesta va fi dezvoltat pe un teren in suprafata de 10 ha si cuprinde 39 de blocuri construite in regim de inaltime P+4E si P+5E, totalizand 888 de apartamente cu 2, 3 si 4 camere, reprezentand a treia faza de dezvoltare a ansamblului.
"In prezent IMPACT are in curs de dezvoltare 39 de blocuri in Ansamblul Platanilor din cartierul GREENFIELD Baneasa, insumand peste 900 de apartamente cu 2, 3 si 4 camere, dintre care jumatate vor fi livrate in aceasta primavara, iar restul pana la finalul anului 2017. Preturile de vanzare variaza intre 59.980 euro pentru un apartament cu 2 camere, 69mp, 75.980 euro pentru apartamentele cu 3 camere, 94mp, si 99.748 euro pentru cele cu 4 camere, 124mp. Preturile mentionate nu includ TVA", se arata intr-un comunicat de presa emis de comunicatorii companiei la inceputul acestui an.
Prima faza a proiectului GREENFIELD a fost dezvoltata in perioada 2007-2010 si este vanduta in proportie de 100%. Aceasta se intinde pe o suprafata de 10 ha si cuprinde 680 de apartamente si vile in cele 5 ansambluri (Rubin, Topaz, Blue, Onix si Quartz). A doua faza, Ansamblul Salcamilor, dezvoltat in perioada 2014-2016, se intinde pe o suprafata de 7 ha si cuprinde 35 de blocuri cu 924 de apartamente cu una, doua, trei si patru camere. In prezent, acesta este vandut in proportie de 85%.
"IMPACT Developer & Contractor SA (IMP) a obtinut in 2016 venituri operationale in valoare de peste 152 milioane lei, in crestere cu 30% fata de anul anterior, iar profitul operational al companiei a crescut la 25,5 milioane lei, cu 270% mai mult fata de 2015. Rezultatele obtinute se datoreaza in principal vanzarilor de apartamente din cadrul cartierului GREENFIELD Baneasa, unde IMPACT a incheiat anul trecut 433 de contracte si 130 de precontracte pentru locuinte. Acest rezultat ii confirma proiectului statutul de cel mai bine vandut cartier rezidential din Bucuresti", se arata intr-un comunicat de presa emis de comunicatorii companiei la inceputul acestui an.
Iar dna. Firea pare pregatita sa il faca, ce daca e prin padure si inspre DNCB e camp, cum sa ocoleasca smecherii care si-au luat acolo vilute? Doar ca o incurca ONG-urile de mediu, dar persimt ca ii rezolva din trei fraze cu interesul "saracilor" oameni.
Ar fi interesant de investigat cine sunt dezvoltatorii si ce conexiuni au cu zona politica.
Altfel drumul se poate face pe DNCB si nu prin padure
Poate n-ai stiut,dar nu corporatistii platesc pensia altora,corporatistii isi platesc propria pensie,exact cum au facut-o si actualii pensiobari care si-au platit pensia de-a lungul vietii active.
Si nu uita,stimate cladob ca,brusc,la un moment dat si tu vei fi pensionar si nu-ti va cadea bine sa ti se arunce in fata ca altcineva iti plateste pensia.
Si nu te grabi cu comenatriile pentru ca tu ai la dispozitie si pensia privata,pe cand majoritatea actualilior pensionari nu au decat pensia de la stat,ca asa au fost vremile.
Nu trebuie sa debordam de anricomunism,mai bine sa incercam IMPREUNA sa facem lucrurile sa mearga cum trebuie,pentru binele tuturor,atat corporatisti cat si pensionari.Plus restul populatiei.
E o tara libera si sper sa ramana asa daca suntem in stare s ao mentinem.
Fa-ti o corporatie, studiaza ceva, inoveaza, cauta investitori, creaza produse, mai ai grija si de timpul tau liber, fii fericit si bucura-te de viata.. Zi mersi ca nu esti prin estul ucrainei sau orice alt loc de pe pamant unde e razboi, comunism, lipsa drepturilor omului, lipsa infrastructurii.. poti sa te uiti pe harta si sa alegi vreo 150 de astfel de tari
Fac evaziune ...
Isi duc banii ...
Unii dintre noi astia corporatisti nu suntem atat de tineri incat sa nu stim cum se muncea pe vremea comunista (cam la fel cum se munceste acum la stat): vremea trece leafa merge.
Ce nu iti spune Latrina si Irealitatea este ca 1.5 milioane de angajati la privat va tin in spate pe restul de 16 milioane: pensionari, asistati sociali, angajati la stat degeaba.
am mai intalnit deunazi o ametita care sustinea ca romanii n-au loc de munca din cauza corporatiilor straine de la noi.
chiar atat de gogomani in gandire sa fiti? chiar capul ala de pe umerii vostri e doar cep la gat?
vine banditul ala de dragnea, va indruga vrute si nevrute si voi, haplea, le si inghititi?
57.000 - 60.000 euro e un semi-decomandat de doua camere la periferia cartierului Titan, la 20 de minute distanta de mers pe jos pana la parcul IOR (deci nu in zona buna). Ce e sub 55.000 e ruina totala, sunt locuinte semi-decomandate foarte mici, aflate la etajul 8-9 sau la parter din 10, in blocuri construite inainte de 70, cu crapaturi foarte vizibile ce strabat peretii exteriori ai locuintei. De pe afara nu se vad crapaturile ca sunt anvelopate cam toate blocurile. Daca te uiti la avizier si vezi restante totale pe scara de 30.000 lei iti dai seama ca pretul ala "mic" ascunde si alte neplaceri.
Pe langa asta mai ia in calcul si faptul ca bancile au inceput sa nu mai acorde credite pentru locuinte construite in blocuri de dinainte de 70 si isi indeamna clientii, inclusiv prin comisioane mai mici, sa isi cumpere locuinte in blocuri noi, locuinte care costa intre 62.000 si 70.000 (in zona Pallady - care e de rahat).
POATE asa veti intelege de ce isi asuma atatia oameni riscul de a cumpara locuinte in ansambluri rezidentiale noi si ca 60.000 nu e pret de lux, ci din contra, e un pret mic la valoarea actuala a locuintelor.
Si vorbesc de bloc cu dormitor de 14mp, nu aberatii noi cu dormitor de 10mp
Mai usor cu exemplele din burta, cand ii acuzi pe altii ca nu verifica preturi. Cumperi? Ca vand :)))) 80k pentru rezidentii greenfield care folosesc cifre din burta :D Merge si schimb + diferenta, dar sa ia in considerare ca articolul le-a injumatatit valoarea ap :D
Fa o paralela intre pretul locuintelor dintr-un cartier marginas al Bucurestiului cum e Titan si cel de "lux", cum zice gogulete de mai sus, din Baneasa care are aceleasi preturi pentru amaratii cu credite la Prima Casa. Despre asta discutam. Dar tu ai pierdut discutia aia si te-ai bagat ca musca-n... lapte.
2. Tot la 60k eur iti poti lua si o casa in zona Buftea (este un ex), cu suprafata mai mare
Aplicand 1+2 la romanii comozi care pun botul la "nou si la padure" si combinand cu unii care vorbesc de titan fara sa aiba habar, avem imaginea completa.
Inteligentule, inainte sa zici de Titan ca e marginas, invata sa nu mai pui botul la imobiliari care-ti vand poarta 4 ca fiind titan metrou. Acolo e marginas. Cum si Oltenitei are o parte incadrabila la marginasa si alta la foarte decenta.
Cartierul ala marginas al Bucurestiului are o caracteristica: este al Bucurestiului, real vorbind. DOH. Greenfield este pentru cei ce au pus botul ca padure/verdeata/nou si ar trebui sa-si asume asta si sa se indrepte catre dezvoltator.
Pe logica ta, sa-si ia cu prima casa in Buzau, ca s-ar incadra la suprafata mai mare si rata mai mica. Daca tot vrei paralele intre mere si pere.
Reciteste-ti paragraful 2, ca e plin de aberatii, exagerari si stereotipuri.
Tocmai am terminat in urma cu cateva zile cautarile pentru o locuinta noua si dupa o luna jumate si vreo 30 de apartamente vizionate cu ajutorul agentiei de imobiliare unde lucreaza taica-miu (deci nu tepari), stiu din experienta proprie si din experienta agentiei despre ce vorbesc si ce preturi sunt la toate gioarsele de pe piata din Titan.
De cand s-a deschis Park Lake au sarit preturile in aer cu 8000 de euro, inclusiv in zona Alba sau Poarta 4, iar cat timp va exista prima casa si Romania nu va mai fi in criza economica preturile vor creste gradual cu cate 2000-3000 pe an. Asa ca scuteste-ma desteptul lui peste.
Imobiliarii lui peste au inceput sa dea numele de Titan la orice fund de cartier. Inclusiv acum vreo 20ani dadeau anunt cu titan metrou si era salajan metrou (pe vremea aia inca nu se ridicase salajeanul).
Pentru mine Titanul se termina ca pe vremuri: maxim la minis, preferabil la b dunarii, potcoava, policlinica. S-ar putea trage un areal in jurul metroului. In afara zonei, o cam dam in altele. Periferii erau si inca mai sunt, dar mai putin, alea clasice: poarta 4, alba cu betoniera si mai departe, ozana, trapezului, bla. Alea de le crezi tu titan.
Incearca sa belesti tu ochii direct in argus sau in ce baza de date lucreaza. Sau macar un pic de lucru manual pe net.
Ms ca mi-ai zis ca ar trebui sa maresc pretul cu 8k :)))
Esti scutita, pitzi new generation.
Asta este oricum inceputul sfarsitului pentru ce a mai ramas din padurea Baneasa. Bucata dintre Zoo , acel drum si sediul SIE se va umple de vile si vilutze in urmatorii 10 ani. Wait and see
https://www.impactsa.ro/gheorghe-iaciu-a-cumprat-2322-din-aciunile-impact.html
Pe de alta parte, asta e in Romania: nu iti iei apartament in bloc neracordat la utilitati si drumuri publice pentru ca asa ramai...nu se vor face niciodata utilitatile decat pe banii tai. Sunt multi bucuresteni care s-au tepuit crezand in promisiunile dezvoltatorului, ca face drum, ca trage utilitati, ca ia gunoiul, ca asfalteaza....puah, nu a facut nimic din toate acestea, a lasat locatarii sa se certe cu primaria sa le faca pe toate.
ajung in cartier ma izbeste un miros de latrina infecta, in mijlocul cartierului trona o fosa septic, agentul dezvoltatorului imi spune ca e depasita capacitatea dar se va face inca 1. De ce nu se face intai fosa pe urma blocurile cum e civilizat ...ma depaseste.
vad apartamentul, slabut, si intreb:
1. parcari subterane? nu sunt suficiente locuri afara pt cate apartamente sunt aici, de aici iesi cu auto .... imi spune ca nu sunt parcari subterane
2. am venit pe un drum forestier, se va face acolo drum public sau ce variant aveti,, imi spune sa stau linistit ca se lucreaza sa se faca drum public dar sa nu imi fac griji....hmmm spun...
sa astept pana se face alta fosa...daca se face si cand se face.....sa astept sa se faca un drum forestier stiind ce implicatii sunt....no way....
acum sa va zic si cu mutarea agentilor in intersectia de sub pod pt a decongestiona iesirea acelor locuitori, azi dimineata drumul lor era relative liber, dar vreti sa va zic ce coada era pt cei ce vin de pe DN1 si vor sa intre in centura?? era tot podul, nu am vazut niciodata o asa coada la intrare pe centura din directia respective....pur si simplu unii sau revoltat si acum altii stau la coada acolo.... oricum toata intersectia de acolo e o porcarie ....
viva revolution ...
din partea mea, anularea autorizatiei ar trebui sa se lase cu demolarea cartierului si cumparatorii sa-si recupereze banii de la dezvoltator. altfel vor veni si altii cu pretentii asemanatoare.
Cum e posibil sa contruiesti un cartier fara sa ai acces la infrastructura rutiera si la alte utilitati?
Cine vrea sa construiasca in mijlocul campului, s-o faca. Dar sa NU se planga. Cine vrea sa cumpere acolo, s-o faca pe barba lui si nici el sa nu se planga.
Nu sunt eco si sunt pro dezvoltare, insa de data asta ecologistii au dreptate.,
Se pare ca nu, si faci parte dintre cei ce se isterizeaza ca au cumparat coloana infinitului pe ebay si nu le-o da statul roman.
Se numeste "intrare in legalitate". Obtii o aprobare prin abuz in serviciu (care se pedepseste simbolic, nu se incalca legi ci regulamente interne), prevezi niste bani pentru cateva amenzi (tot simbolice), dar pana la urma se rezolva. Pana nu se va crea un precedent prin demolarea unor astfel constructii nu se va schimba nimic. De asta e esentiala demolarea Cathedral Plaza, pe care primaria o tot amana.
M-am saturat sa platesc din banii mei pentru cei care se cred mai destepti decat altii. Daca ai fost pagubit, sa fii sanatos, nu e treaba mea. Interesul meu e sa nu mai dau banii pentru fraierii ca voi. V-a promins drum si nu l-a facut? Sa fiti sanatosi, judecati-va cu dezvoltatorul, nu mai cereti pomana de la primarie. Nici nu taiati padurea, ca nu e a voastra.
Acel drum care exista e drum forestier, pentru cu totul alt uz decat trafic auto. Asfaltarea si deschiderea traficului rupe padurea in doua. Nici macar nu e proprietatea primariei.
Daca ai o problema, du-te la dezvoltator si cere-i drum pe banii lui. Nu mai cere pomana. Primaria trebuie sa faca drumuri, dar pentru ce este construit LEGAL, nu prin abuz.
In plus nu exista PUZ pentru aceasta zona, deci dpv al primariei e o zona privata.
Problema e ca ne-am saturat de smecherie. Iti faci casa fara parcare, apoi ceri primariei sa-ti faca. Pierzi banii la bursa, apoi ceri statului sa te despagubeasca. Faci credit in franci si ceri statului sa plateasca. Esti inundat si n-ai asigurare, sa plateasca statul. Te angajezi ca faci drum privat, apoi nu-l faci si ceri tot la primarie. Si lista ar putea continua. Esti persoana privata, daca ai luat teapa e problema ta, nu ne mai implica pe noi.
Care va considera ca 5000 de locuitori sunt mai presus de lege si le va da dreptul sa incalce decizia Justitiei. Si iata cum penibilii, care nu concep sa-si dea jos fundul din masina, vor avea acces prin padure. Si vor contribui la poluarea generala.
Ii astept pe cei care imi vor reprosa ca sunt invidios ca nu stau eu in zona aia, ca deh "sunt sarantoc". Nu sunt. Si nici imbecil nu sunt. Si nici nu voi contribui vreodata la imbogatirea celor de la IMPACT.
Ii felicit pe cei 5000, vor avea de platit 30 de ani si isi vor petrece viata in masina.
Si o vor vota pe Firea...
- nu exista ratb, cea mai apropiata statie e zoo (cam 20 de min de mers pe jos)
-nu exista parcari pentru biciclete la statiile ratb, ca sa zici ca ar putea pedala pana la zoo.
-chiar si taxiurile refuza de obicei sa vina
Concluzia e ca daca n-ai masina, acolo e un loc foarte inaccesibil...
Dar nuuuu, trebuie non stop in masina!
Tocmai buna sincronizarea ca tot vrea PSD sa reduca din pedepse pentru defrisare ilegala.
Sunt incredibili astia ... pe bune!
2. Cei din Prelungirea Ghencea (Cartierul Latin de Exemplu) pot de n ani sa se chinuiasca cu cate o banda pe sens dar cei din baneasa dupa cateva zile de
chin, nu mai rezista iar pentru ei sa se faca de urgenta sedinta ca nu se mai poate.
concluzie--> nu taiatul padurii e solutia si ca dezvoltatorul din profitul ala imens cu care se lauda, sa aloce o parte din bani pentru drumul catre centura
In primul rand situatia sta in felul urmator:
- acest ansamblu nu a fost construit IN PADURE. Daca vreti sa vedeti ansambluri in padure este simplu sa va uitati pe Maps (sar in ochi repede).
- cei care au cumparat aici in 2007 (perioada de boom deci stiti poate si cu ce preturi) erau suficienti pentru a folosi o singura cale de acces. Nu cea prin padure ci aceea prin Aleea teisani. Nu era o problema sa locuiesti impreuna de alte 3-400 de familii si deci.. vreo 150-200 de masini si sa folosesti o singura cale de acces.
- acel 'drum prin padure' a fost prezentat mereu ca un drum fezabil. Problemele cu el au aparut in presa in 2009-2010
- in continuare in cartier erau doar 3-400 de familii care au facut nenumerate petitii pentru acest drum. Niciodata primaria nu a raspuns ca acel drum nu este al lor. Chiar pe site-ul primariei scrie (si acum) ca Sectorul 1 se intinde pana la Strada Vadul Moldovei
- in acest timp locuitorii au impadurit ani la rand zona Baneasa, au participat de nenumarate ori la strangerea gunoaielor din padure (facute in fiecare weekend de 'bucurestenii' veniti la Zoo cu masinile parcate direc in padure, cu gratare si mizerii aruncate peste tot (cautati stirile pe aceasta tema), au semnalat in nenumarate randuri taierile ilegale de padure si imediat dupa semnalari cei cu drujbele dipareau ca prin minune inainte sa apara autoritatile
- apoi a venit anul 2014 cand stimatul dezvoltator a gasit alti 'Bucuresteni' carora le-a prezentat o macheta frumoasa cu 'OZN' peste centura capitalei, cu drum asfaltat (si in padure) cu un PUZ unde Primaria Capitalei si-a pus semnatura plus alte minti luminate care il certificau
- si Bucuresteanul asta 'prost' a zis ca e 'cool' sa platesti o caruta de bani si sa te indatorezi pe 30 de ani dar, copilul tau sa traiasca langa natura, in aer curat intr-un cartier minunat si perfect legal conform tuturor avizelor Primariei.
- doar 'prostii' care stateau acolo de aproape 7 ani au inceput sa se agite: pai ce faceti mai?! Pai si drumurile... aloo.. drumurile de acces. Si tot prostii au facut 'petitii' dar nu i-a bagat nici dracu in seama
- si drumul prin padure a devenit din ce in ce mai traficat..
- ei uite ca acum s-a infundat si au inceput sa apara toate problemele si hibele ascunse in aceasta perioada. Si ne-am trezit, in ceasul al 12-lea... domnul dezvoltator... ca .. ups... da, hai ca facem drumuri ca e nasol!
Si apropo, astia care nu isi misca fundurile din masina cum spunea un stimat comentator, au facut cerere de 4 ori la RATB sa se introduca o linie de transport dar li s-a raspuns ca Drumul e prea ingust, au facut petitii sa se largeasca breteaua care da in centura (chiar si HotNews a scris) si tot nimic. Au semnalat primariei ca, conform legii nu exista o scoala, publica, in zona. Prostii astia au in medie 35-40 de ani si multi dintre ei au copii mici sau prescolari. Este foarte frumos sa mergi cu ei prin padure, eu o fac des... dar cand e cald. Eu imi duc copilul la gradinita cu bicicleta, dar cand e cald, nu iarna, merg la serviciu pe bicileta.
Am considerat util sa vedeti si alt punct de vedere si sa nu fim doar 'prostii' care si-au cumparat 'in padure' fara infrastructura pentru ca infrastructura aia era foarte bine autorizata de primarie (la momentul cuprarii) .. dar apoi au venit altii... care au spus ca nu mai sunt autorizate.
O seara frumoasa si numai bine!
P.s. Cine zicea sa se rada blocurile de acolo probabil ca facea o gluma. Nu am problema sa imi recuperez banii si sa ma mut dar analizeaza putin si vezi ca doar Ceausescu a mai ras atatea blocuri. Eventual ne mutam in padure la domnul Tiriac ca el are toate avizele fix in inima padurii. Cu banii pe 4 camere aici poate luam o garsoniera
Intentia de a cere o linie RATB este luabila. Insa consider ca este o ineptie, ca in Romania de azi (de ieri, din 2007 cand toti au crezut ca la 15km de Bucuresti se construieste raiul pe pamant) sa nu vezi intai infrastructura inainte de a accepta sa dai avans la un bun imobiliar. Nu e nevoie sa traiesti in Occident pentru a realiza asta.
Oricum, eu nu sunt de acord cu viitoarea confiscare a drumului prin padure.
Asa ca nu aveti decat sa va judecati cu IMPACT.
Vorba aia: "succesuri". As mai adauga si: "maxime".
DACA s-a comis o ilegalitate prin constructia acelor cladiri (si se pare ca da), totul ar trebui adus la starea initiala, sau pentru unii este ok sa fie darimati (Cathedral Plaza) dar pentru altii nu (Greenfield residence).
Desigur se pot pune presiuni pe auoritati dar nu poti face o hotarire judecatoreasca definitiva sa nu fie respectata.
Ar fi ca si cum eu v-as fura masina, sunt condamnat, dar nu vreau sa fac puscarie ca sunt familist si nu am avut cazier...
In orice tara civilizata din UE toate acestea sunt asigurate de primarie carer ia act in avnas de planurile dezvoltatorului.
Daca bucurestenii voteaza primari percum Oprescu si Firea atunci sa se astepte sa primeasca ceea ce primeste o tara intreaga de la acolitii lor Ponta si Dragnea adica vorbe goale si pamant parjolit in urma lor.
Concluzia ? In Romania nu-ti faci planuri asteptand ceva bun de la stat in viitor. Te bazezi numai pe ceea ce exista faptic si eventual te rogi sa ramana valabil si-n viitor.
Faptul ca cineva a crezut in promisiunile dezvoltatorului ca or sa aiba de toate CINDVA...
Primaria/autoritatile/locuitorii trebuie toti sa preseze investitorul sa investeasca in acest drum pana in centura. E complet nerezonabil sa anunti cresterea record a profitului si alocarea de 44 mil euro pentru inca 30 de blocuri noi dar sa nu vrei sa platesti nimic pentru drum de acces.
Sunteti ca aia care si-au facut case langa pista de pe Otopeni si dup-aia se plangeau ca zgomotul facut de avioane e prea mare si nu pot copiii sa doarma.
N-aveti decat sa dati in judecata investitoru' sau primaria, sa mergeti pe jos pana va rezolvati problemele, dar luati-va gandul de la padure, ca e mai pretioasa decat betoanele pe care le-ati turnat pe spatiul verde.
Cei care si-au cumparat apartamente langa calea ferata si-au asumat aceasta decizie.
Nu este normal ca sa faca presiuni asupra primariei si sa distruga un bun al intregului oras.
Asta e tot.
In Padurea Baneasa s-a tot construit: Greenfield, Stejarii... Si vorbim de plamanul acestui oras bolnav.
Intrebarea e ce facem? Mai avem cu totul 9 km patrati de padure ? Ii radem si facem un cartier rezidential si macar stim o treaba ?
In al doilea rand, drumul in cauza este pe proprietatea cuiva.
si papuci ca la peles, manca-le-as gura lor de lacomi...
Numai ca Ro nu i ca Germania.
Aici, pe dealurile de pe langa Iasi plin de case de vanzare ca tipii s-au lamurit cum e sa stai pe coclauri.
Si uite asa, din cauza lacomiei unor investitori, carora nu le pasa de aerul din Bucuresti, a angajatilor primariei care traiesc din spaga, am ajuns sa construim complexuri rezidentiale pe locul unde exista o padure. Asta cu complicitatea celor care si-au cumparat casa in complex.
Va mai amintiti saga turnului Bucharest Tower Center ? In proiectul initial erau specificate 22 de etaje, dezvoltatorul a construit cu 4 mai mult asa ca nu a primit aviz, a vandut proiectul unui grec care culmea a primit avizul mult dorit. Iata cum se fac afacerile in Bucuresti, cine are bani si influenta primeste aviz pentru orice.
care a construit si imensitatea de langa promenada mall, "Bucharest One" unde are sediu Vodafone, punand definitiv cruce zonei Aurel Vlaicu
Pe oriunde ati intra in Bucuresti e nenorocire. Acum citiva anii faceai 20 minute acum o ora si jumatate.
Si situatia se va inrautati accentuat. Firea nu face absolut nimic nici pentru moment nici pentru viitor.
Primariile locale din zonele limitrofe si din orice colt al tarii de fapt, nu fac planuri de dezvoltare.
Planul lor este sa identifice terenuri si sa le vanda la dezvoltatori. Aia construiesc fara noima unde pot.
Asa s-a ajuns sa ingramadeasca zeci de blocuri intr-un hectar cu straduta de acces de 3 m latime.
Romania
https://youtu.be/cGvuQMz9Dm8
padurea aia e pt tot bucurestiul, nu doar pt confortul tau personal
Vor crea un trafic inutil. Pur si simplu ar fi chiar spre binele lor sa lase asa sa nu aiba prea mult trafic. Faceti spe dncb un drum
Teoretic: par niste naivi care s-au mutat in camp momiti de promisiunile unui dezvoltator.
Normal: in nord te muti pt ca vrei sa investesti in ceva ce nu-si va pierde valoarea. Intotdeauna pretul unui apt cu 2 camere din nord va valora cat o casa pe pamant in sud.
Realist vorbind, acolo locuiesc oameni de 10 ori mai bogati decat finantatorii Impact SA. Nu e pacat sa-ti bati joc de ei si de nervii lor? :)
In rest, solutia de la Hornbach Balotesti si Carrefour Militari poate fi aplicata si la Greenfield.
Iar acum o intrebare pentru Dl Trifu: "Unde ati fost stimabile cand comunistii brazdau paduri sa faca soselele patriei?
#FTVNGT
Ca locuitorii din complex sa ceara drum acolo , din averea altuia , recte romsilva , este maxima nesimtire , este ca si cum ai cere acces prin casa altuia , sa te duci la baie . Aberant . Au cumparat case in cimp , sa fie sanatosi , nu este vina nimanui , iar figurile lor nu sint si nu pot fi obligatii pt comunitate . Si-au asumat constient .situatia , ba multi au mizat si s-au laudat cu linistea , retragerea de oras , aer curat ... Au toate astea , ce mai doresc ?
Mai mult decat atat, 95% este asfaltat, mai putin ultima portiune, declarata padure.
Traficul "infernal" exista deja, chiar si cu drumul inchis. Vezi sutele de masini care vin aproape zilnic la zoo (din toata tara) si la gratare in weekend.
Romsilva nu este proprietarul padurii, ci doar o administreaza, asa ca nu face nimeni drum din averea Romsilva.
In cazul in care se va redeschide, proprietarii si dezvoltatorul vor suporta costurile de constructie integral.
Casele alea din "camp" sunt in sectorul 1 al unei capitale europene.
Cetatenii aia din "camp" platesc impozite la fel ca si ceilalti cetateni din "ne-camp" si cotizeaza pentru tot ce inseamna Bucuresti, nu numai pentru bucatica lor.
Nu inteleg de ce comentati aiurea daca nu cunoasteti situatia in totalitate.
De fapt inteleg. Sunteti roman! Si ca orice roman, va pricepeti la tot, cunoasteti tot si dati verdicte. Tipic.