Un functionar din cadrul Directiei Publice de Evidenta Persoanelor si Stare Civila Sector 1 din Capitala este suspectat ca ar fi falsificat mai multe certificate de nastere, anunta, joi, Primaria Sectorului 1.

Potrivit unui comunicat de presa emis joi de Primaria Sectorului 1 si citat de Mediafax, in urma unui control demarat la inceputul lunii iunie la departamentul de Stare Civila Sector 1, exista suspiciuni ca unul dintre functionari ar fi falsificat in mai multe randuri certificate de nastere.

"Aceasta persoana ar fi preluat in mod ilegal cereri de eliberare a unor certificate de nastere in afara departamentului de Stare Civila Sector 1, dupa care le solutiona in interiorul institutiei si le preda tot ilegal beneficiarului in exteriorul cladirii unde se desfasura activitatea", se arata in comunicat.

Suspiciunile de fals in acte au aparut in urma unui control care se desfasoara din trei in trei luni, demarat de catre Directia Generala de Evidenta a Persoanelor a Municipiului Bucuresti.