Primaria sector 4: Clubul Colectiv nu avea nevoie de autorizatie de prevenire si stingere a incendiilor pentru emiterea autorizatiei de functionare

de C. Ivanov     HotNews.ro
Marţi, 3 noiembrie 2015, 13:12 Actualitate | Administratie Locala


Cristian Popescu Piedone
Foto: Hotnews
Clubul Colectiv nu avea nevoie de autorizatiei de prevenire si stingere a incendiilor pentru emiterea autorizatiei de functionare, se arata intr-un comunicat al Primariei sectorului 4, care invoca legislatia in domeniu si hotararile de Consiliu local care vizeaza acest domeniu.

"Conform Anexei nr. 2 a Hotararii nr. 22/29.02.2012, printre actele necesare pentru obtinerea acordului de functionare nu se regaseste autorizatia de prevenire si stingere a incendiilor, rezulta asadar, ca eliberarea acordului de functionare nu era conditionata de existenta acestei autorizatii. Hotararea nr. 42/05.07.2007 emisa de Consiliul Local al Sectorului 4 Bucuresti, modificata prin Hotararea nr. 20/29.02.2012, stabileste care sunt documentele in baza carora este eliberata autorizatia de functionare. Astfel, Anexa nr. 1 la Hotararea nr. 20/29.02.2012 nu prevede obligativitatea autorizatiei de prevenire si stingere a incendiilor pentru emiterea autorizatiei de functionare. Mai mult, Autorizatia de functionare nr. 369/14.01.2015 prevede la rubrica mentiuni ca "Prezenta autorizatie este valabila cu respectarea conditiilor de functionare prevazute de lege [¬]". Or, conform celor de la pct. 5 si 6 rezulta ca eliberarea autorizatiei de functionare nu era conditionata de emiterea prealabila a autorizatiei de prevenire si stingere a incendiilor", se arata in comunicatul Primariei sector 4.


Mai mult, reprezentantii institutiei spun ca potrivit Legii nr. 359/2004 declaratia tip pe proprie raspundere a agentului economic are in vedere conditiile de functionare in domeniile sanitar, sanitar veterinar, protectiei mediului si protectiei muncii."Dispozi?iile art. 15 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 359/2004 privind simplificarea formalit??ilor la inregistrarea in registrul comer?ului a persoanelor fizice, asociatiilor familiale si persoanelor juridice, inregistrarea fiscal? a acestora, precum ?i la autorizarea func?ion?rii persoanelor juridice prevad ca "In vederea eliberarii de catre biroul unic din cadrul oficiului registrului comertului de pe langa tribunal a certificatului de inregistrare continand codul unic de inregistrare [...] solicitantul are obligatia sa depuna, o data cu cererea de inregistrare si actele doveditoare, declaratia tip pe proprie raspundere, semnata de asociati sau de administratori, din care sa rezulte, dupa caz, ca: [...] persoana juridica indeplineste conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar veterinar, protectiei mediului si protectiei muncii, pentru activitatile precizate in declaratia tip"", se arata in comunicatul Primariei sector 4.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


8442 vizualizari

 • +7 (7 voturi)    
  programul de noapte al politiei locale (Marţi, 3 noiembrie 2015, 13:33)

  fit [utilizator]

  politia locala sa nu mai faca pe dulaul personal al lui Piedone si sa lucreze cu adevarat pentru cetateni! Sa lase acum aranjatul lumanarelelor, trebuia sa verifice clubul; ca are tot ce trebuie, ca politia locala au program si noaptea, Nu?
 • +5 (5 voturi)    
  Si care sunt membrii consiliului primariei? (Marţi, 3 noiembrie 2015, 13:34)

  Nadia Ramasawmyy [anonim]

  Nu ne spuneti si cine a semnat Anexa nr. 2 a Hotararii nr. 22/29.02.2012 ?
  • +5 (5 voturi)    
   pai, (Marţi, 3 noiembrie 2015, 14:29)

   Cezy [utilizator] i-a raspuns lui Nadia Ramasawmyy

   "hotararea" e locala! Ma indoiesc ca nu exista o LEGE care sa prevada aceasta obligativitate la localurile publice, ori in aceste conditii "hotararea" e nula de drept!!!
  • +5 (5 voturi)    
   A fost timp sufiecient pt falsurile in acte! (Marţi, 3 noiembrie 2015, 14:34)

   fit [utilizator] i-a raspuns lui Nadia Ramasawmyy

   Acord, autorizatie, numere de inregistrare date la limita, (ca si la ANPC, vezi completarile pe dungile de gri facute la xeros) facute toate la repezeala, ca doar au avut timp sa faca niste hartii cu numere si date de inregistrare mai vechi, lasate special pentru astfel de smecherii.
 • +4 (6 voturi)    
  ai ai ai (Marţi, 3 noiembrie 2015, 13:39)

  moka [anonim]

  nu cunosc legi dar presimt ca la acest articol o sa apara niste comentarii "frumoase" la adresa primariei si primarului...
 • +7 (7 voturi)    
  Noaptea mintii... (Marţi, 3 noiembrie 2015, 13:42)

  JestersTear [utilizator]

  Primaria avea sau nu obligatia sa verifice conditiile pentru care a eliberat acordul de functionare?

  Asa vorba unui jurnalist: isi face si ISIS o ceasornicarie la Piata Sudului cu declaratii pe proprie raspundere: tic-tac, tic-tac, boooom.
 • +6 (6 voturi)    
  ... (Marţi, 3 noiembrie 2015, 13:56)

  rocknum [utilizator]

  Zise Burtone
 • +6 (6 voturi)    
  Piedone hot nemernic ! (Marţi, 3 noiembrie 2015, 13:57)

  Popescu [anonim]

  Cand se va face o ancheta DNA cu privire la toate retrocedarile din zonele verzi din jurul si din parcul Copilului ?

  S-au defrisat sute de arbori, ecosisteme adevarate...toate cu acordul acestui escroc, care are deja (din surse, deja prin apropiati, apartamente deja promise in blocurile construite).
  El impreunca cu Micsuneanu si alti samsari au pus deja ochii pe alte zone verzi pline de copaci ca sa le transforme in blocuri si betoane... Deja ideea lui de a face acel parc beton "Parcul Copilului" a fost, nu pentru cetateni, ci pentru a creste valoarea terenurilor din jur ! Acum se incep agresiv taierea copacilor si padurilor pentru a face loc blocurilor de beton ! Piedon DEMISIA si la PUSCARIE !
 • +1 (1 vot)    
  a sarit peste legea 307/2006 (Marţi, 3 noiembrie 2015, 15:46)

  a [anonim]

  in care se spune ca primarul RASPUNDE de controlul aplicarii masurilor de prevenire incendii pe teritoriul administrativ public SI PRIVAT.

  piedone raspunde direct de ce nu s a controlat dar lipsa controlului autoritatii nu cred ca poate atrage culpa comuna pentru ce s a intamplat.
  • 0 (0 voturi)    
   Comment sters de user (Marţi, 3 noiembrie 2015, 16:52)

   Metec [anonim] i-a raspuns lui a

 • +2 (2 voturi)    
  da, frate! (Marţi, 3 noiembrie 2015, 15:46)

  minus [utilizator]

  Pai este simplu.

  Nimeni nu are vreo responsabilitate.
  Nimeni nu are ce sa isi reporoseze.
  Toti au actionat impecabil, cu bune intentii.
  Toti au respctat LEGEA in litera si spiritul ei.

  La ce dracu ii mai intrebati ceva sau de ce mai scrieti ce delireaza minunatii astia?
 • -1 (1 vot)    
  Comment sters de user (Marţi, 3 noiembrie 2015, 16:18)

  Metec [anonim]

 • 0 (0 voturi)    
  primar degeaba (Marţi, 3 noiembrie 2015, 17:59)

  manon [utilizator]

  piedone, esti primar degeaba. orice firma din tara asta are nevoied e avizul pompierilor pentru functionare, si daca vinde nasturi! stai jos, ai nota 4! sau mai bine pleaca acasa!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by