Cetatenii din grupul de initiativa civica "Cetatean Sector 3" au anuntat ca vor protesta, miercuri, 17 iunie, ora 16.30, in fata Primariei Sectorului 3, fata de nerespectarea promisiunilor electorale facute de primarul sectorului, Robert Negoita, in urma cu trei ani, potrivit acestora.

Robert NegoitaFoto: Agerpres

Potrivit unui comunicat emis de grupul de initiativa civica, cetatenii sunt nemultumiti de faptul ca Primaria sectorului 3 aloca sume foarte mari pentru intretinerea spatiilor verzi, zone verzi sunt betonate cu acesti banii, iar administratia locala este netransparenta.

"Primarul "eu hotarasc" si "daca nu va convine, mutati-va in alt sector" sustine si retribuie din bani publici cu 450 de lei/per copac, asa-zisa toaletare- ciuntire barbara. Risipa de bani si distrugerea mediului sint principalele actiuni ale campaniei "I love Sector 3". Datoria sa catre Stat de 45 milioane Euro, o considera exagerata si ironizeaza ANAF, fara insa sa aduca argumente. Administratia actuala a Sectorului 3 da raspunsuri halucinante cand e pusa sa dea socoteala pentru risipa de bani catre firme prietene: astfel copacii se taie pentru ca murdaresc pe jos (duzii) altii nu produc destul oxigen, "diafragmele" - bordurile acelea de juma de metru sunt fie pentru ca masinile sa nu mai intre pe spatiul verde (desi sunt puse peste tot acele borduri, nu doar la margine de trotuar) sau ca aluviunile de noroi sa nu mai iasa pe carosabil (s-a turnat pamant pentru a umple acele "cavouri" roz)", sustin cetatenii nemultumiti. Locurile de joaca trebuie ingradite cu garduri de 2 m, cele mici nu erau indeajuns fiind probabil posibil de excaladat de copii in timp ce parintii lor adormeau. Blocurile sunt ingradite tot cu garduri inalte impotriva boschetarilor..si ultima bomba, atentie: "Betonul se macina si produce praf" si pentru asta trebuie inlocuit tot betonul din parcari. Toate aceste decizii se iau fara consultare, la fel ca si bugetul adoptat in mod ilegal, fara prezentare si dezbatere publica", se arata intr-un comunicat de presa trimis de grupul de initiativa civica.

Acestia au trimis mesajul lor si reprezentantilor Primariei sector 3, pe mail. Mai multe informatii, aici.