Dupa palmieri, jardiniere, banci si fantani arteziene care de care mai "deosebite", Bucurestiul inregistreaza o noua premiera. In cadrul lucrarilor de reamenjare a bulevardului Unirii din Bucuresti, Primaria sectorului 3 a pus o pergola mov - lila la intersectia cu str. Lucian Blaga. Culoarea nu are nicio legatura cu amenajarea realizata pana in prezent cu tonuri de maro si rosu inchis si obiectul sare in ochi de la mare distanta.

Umbrar movFoto: Hotnews

Primaria sectorului 3 a inceput in urma cu cateva saptamani reamenajarea trotuarelor de pe bulevardul Unirii intre Piata Unirii si Piata Alba Iulia, pe partea stanga in sensul de mers spre Piata Alba Iulia. Mai exact, doua benzi de spatiu verde au fost sacrificate pentru a se amenaja locuri de parcare, iar bucata ramasa libera din bulevard a fost pavata cu piatra si se monteaza bancute si cosuri de gunoi. O parte dintre cetateni apreciaza lucrarea, altii spun ca bulevardul a fost "betonat si distrus". Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, sustine ca lucrarea nu are autorizatie de la Primaria Capitalei.

Mihai Voicu, consilier general, a sesizat in mod public ce se intampla pe bd Unirii.

"Vreau sa fac o sesizare catre domnul primar general, catre Comisia de mediu, pentru un lucru petrecut pe B-dul Unirii, bulevard care este al nostru, pentru o reamenajarea unei parcari pe spatiul verde. Acolo, acum patru ani s-a facut o amenajare de parcare, s-a pavat cu pavele, s-a aranjat, arata foarte bine. In luna noiembrie, au venit cei de la Primaria Sectorului 3 si in acea garda de spatiu verde care era intre carosabil si trotuare, pe o lungime de o suta cincizeci de metri, a scos toti arborii din pamant cu niste masini din astea de scos din pamant cu radacini cu tot, i-au mutat, si au facut acum parcarea, iar in locul trotuarului au pus niste pamant si peste pamantul negru s-a pus o placa de plastic care imita pietrisul acesta de rau. Eu ma intreb acum, am vorbit cu cei de acolo si mi-au zis ca au avut aprobare de la primaria Capitalei. Eu cred ca acolo s-au taiat cel putin doua sute de copaci, dar ma gandesc si la cei care au fost plantati acum in noua parcare intre masini. Ei practic au tulpina imbracata in beton, peste beton au pus ceva pamant ca sa arate cat de cat bine si peste au pus o placa de plastic, deci se vor usca", a declarat Mihai Voicu.

Acesta spune ca lucrarea de reamenajare a bulevardului costa 2,7 milioane de euro si ca se face risipa de bani fiind puse 28 de banci la un singur bloc.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a declarat ca bd. Unirii este in administrarea Primariei Capitalei, iar lucrarile facute de primaria de sector sunt realizate fara autorizatie si au fost amendati.

"Acolo lucrurile s-au petrecut asa: arhitectul sef al sectorului si domnul primar al sectorului 3(n.r. Robert Negoita) m-au rugat sa le dau voie sa ridice trotuarele si sa faca panta de pamant, pentru pomii de pe margine, de pe aliniament. Am spus, da, daca vor sa faca asta si am mers personal sa ma uit pentru ca strada este in administrarea noastra. Dupa aceea, spre surprinderea noastra am constatat ca toate lucrarile executate acolo nu au nici un fel de aprobare, nici din partea sectorului. In conditiile acestea au primit amenda, o data de 50 milioane lei vechi, dupa aceea de 100 milioane lei vechi pentru pomii care au fost taiati si dupa aceea ultima amenda este de 500 de milioane lei vechi", a declarat primarul general Sorin Oprescu, in urma cu cateva saptamani.

Si bloggerul Vlad Petreanu a scris despre acest subiect aici.