Primaria Targu Mures a anuntat miercuri ca a accesat peste 40 de milioane de euro prin Programul Operational Regional (POR), banii fiind folositi pentru reabilitarea a 70 de strazi din oras. Lungimea totala a sistemului rutier reabilitat prin acest proiect este 12,095 kilometri, suprafata trotuarelor reabilitate - 31.769 de metri patrati, iar suprafata parcarilor stradale reabilitate - 7.135 de metri patrati.

"Avem doua proiecte finalizate, cu 26 strazi, alte 32 strazi vor fi reabilitate pana la sfarsitul acestui an. Intrucat nu s-a reusit cheltuirea banilor pe POR, anul trecut am mai accesat un proiect pentru reabilitarea si modernizare a inca 12 strazi. In final, vom avea 70 strazi reabilitate cu o valoare totala de 40 milioane de euro", a declarat Dana Ijac, sefa Serviciului strategii si programe economice din cadrul Primariei Targu Mures,

Aceste proiecte fac parte din Planul integrat de dezvoltare urbana (PIDU).

Potrivit Danei Ijac, PIDU al municipiului Targu Mures cuprinde patru proiecte mari: "Modernizare strazi - transa I" care prevede modernizarea a 19 strazi in valoare totala de peste 33,5 milioane de lei, "Modernizare strazi - transa II", care prevede reabilitarea a 32 strazi, precum si reabilitarea retelei de alimentare cu apa pe 27 de strazi, in valoare totala de peste 40,3 milioane de lei, "Sistem de monitorizare stradala" in zone cu risc infractional, in valoare totala de peste 3,5 milioane lei si "Reabilitarea a 12 strazi existente, inlocuirea retelelor de apa-canal si a iluminatului public", in valoare de peste 45,3 milioane de lei.

Dana Ijac a spus ca miercuri a fost finalizat proiectul "Modernizare retea stradala la nivelul municipiului Targu Mures - transa I", finantat prin POR, cu o valoare totala de 33,5 milioane de lei (din care 25,3 milioane de lei care a reprezentat finantare nerambursabila, cu o contributie proprie de 8,2 milioane de lei), care a vizat modernizarea si reabilitarea a 19 strazi din municipiu, in special rutele de iesire din oras.