Prefectul judetului Iasi, Romeo Olteanu, a solicitat Jandarmeriei sa-i amendeze pe organizatorii protestelor fata de proiectul de la Rosia Montana, pe motiv ca manifestantii blocheaza drumurile, adaugand ca acest lucru nu poate ramane fara consecinte, transmite Mediafax.

Prefectul Romeo Olteanu a declarat, miercuri, ca a solicitat Jandarmeriei sa nu tolereze blocarea drumurilor din municipiu de catre participantii la protestele de strada.

El a dat ca exemplu manifestatiile desfasurate la Iasi impotriva proiectului minier Rosia Montana, cand protestatarii au blocat circulatia in cateva intersectii din oras.

Prefectul de Iasi a spus ca astfel de lucruri nu pot ramane fara consecinte si a solicitat amendarea organizatorilor.

"Duminica trecuta a fost pentru a doua oara cand au avut loc proteste fara autorizatie din partea autoritatilor. Trebuie amendati pentru ca se blocheaza drumurile rutiere. Am vazut ca exista niste organizatori care ies in fata si care trebuie sa suporte consecintele legii", a afirmat prefectul Romeo Olteanu.

Mai multe intersectii din oras au fost blocate, timp de cateva minute, in timpul protestelor care au avut loc la Iasi la sfarsit de saptamana, incepand cu 8 septembrie, de cateva sute de persoane care au cerut oprirea proiectului minier de la Rosia Montana. Protestatarii s-au asezat pe jos, blocand total sau partial, cateva intersectii din Iasi, timp de cateva minute.

La fiecare dintre aceste actiuni au fost prezente cateva sute de persoane, manifestantii marsaluind timp de cateva ore prin oras.

Saptamana trecuta, viceprimarul Iasiului Mihai Chirica a cerut, de asemenea, Jandarmeriei Iasi, dar si Politiei sa aplice sanctiuni dure celor care protesteaza, fara autorizatie, impotriva taierii teilor.

El a facut aceasta solicitare dupa ce mai multi reprezentanti ai ecologistilor din Iasi au adus cativa tei in ghivece in fata primariei, in semn de protest fata de actiunea municipalitatii de a taia la inceputul anului zeci de tei pe bulevardul central al orasului.