VIDEO-FOTOGALERIE ​Cum s-a transformat parcul IOR in mandatul lui Robert Negoita: au aparut sapte terase, mai multe chioscuri, traditionalii mititei, hidrobiciclete pe lac, iar Primaria vrea sa tripleze sumele pentru paza parcului

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 17 iulie 2013, 17:25 Actualitate | Administratie Locala


In ultimul an, parcurile AI Cuza si Titan (cunoscute si sub denumirea de Parcul IOR) au suferit transformari importante. Lacul a fost curatat, iar bucurestenii se pot plimba cu barcute si hidrobiciclete - totul pe fondul olfactiv al traditionalilor mititei. Asta fiindca in parc au aparut sapte terase noi, despre care fundatia Ecocivica sustine ca sunt ilegale, si mai multe chioscuri. In plus, s-a schimbat firma care asigura paza parcului, PSD-istul Robert Negoita intentionand sa incheie un nou contract pentru paza parcurilor, de trei ori mai scump decat contractul pe care tot el il reziliase pentru ca era prea scump.

 • Drept la replica trimis de Primaria sector3
Contractul de 23,5 milioane de lei scos la licitatie pe SEAP este pe 4 ani, nu pe doi ani, spun reprezentantii Primariei sectorului 3 intr-un "drept la replica" trimis HotNews.ro, iar aceasta este valoarea maxim estimata. De asemenea, reprezentantii Primariei afirma ca institutia a mai incheiat un contract subsecvent, conform caruia paza parcurilor din sector costa 2,1 milioane lei.


"Conform OUG 34/2006 ART. 31: „in cazul in care autoritatea contractanta isi propune sa incheie un acord-cadru, atunci valoarea estimata se considera a fi valoarea maxima estimata, fara TVA, a tuturor contractelor de achizitie publica ce se anticipeaza ca vor fi atribuite in baza acordului-cadru respectiv, pe intreaga sa durata.” Acest lucru inseamna ca autoritatea contractanta, in cazul de fata Directia Parcurilor Sector 3, a realizat o estimare maxima a cantitatilor necesare (adica a agentilor de paza) pe intreaga perioada (adica 4 ani). Concluzia este ca valoarea maxima estimata nu reprezinta valoarea atribuita ce urmeaza a fi platita", se arata in "Dreptul la replica", trimis de Primaria sectorului 3.

"De altfel, Directia Parcuri Sector 3 a solicitat printr-un contract subsecvent numai 26 posturi * 24h * 9 lei/h (valoare maxima admisa de Primarie) * 365 zile/an * 4 ani, ceea ce inseamna 2.100.000 RON fara TVA pe an, nu 12.000.000 RON, asa cum precizeaza articolul", mai precizeaza reprezentantii institutiei.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 • Au aparut sapte terase noi si mai multe chioscuri. Societatea civila spune ca sunt ilegale

De anul trecut si pana in prezent in Parcul IOR (alcatuit din parcurile AI Cuza si Titan) au aparut sapte terase, pe langa cele doua care existau. De asemenea, s-a inmultit numarul de chioscuri. Arhitectul sef al sectorului 3, Stefan Dumitrascu, a declarat ca aceste terase au fost amplasate in urma unei decizii luate de Consiliul local sector 3.


Cum arata Parcul IOR cu terase si ce spun reprezentantii Primariei sector 3

"Urmare a Hotararii Consiliului Local sector 3 din februarie anul acesta, a fost permisa functionarea a sapte noi locatii de alimentatie publica. Ele au fost amplasate in zonele aglomerate ale parcului, beneficiind de un podest de lemn si un spatiu cu dimensiuni intre 10 si 15 mp pentru defsasurarea activitatii comerciale. Doresc sa mentionez ca aceste podesturi au fost puse fara a afecta iarba si fara a mineraliza niciun metru patrat de spatiu verde. Mai mult decat atat, acolo unde a fost posibil, mesele si scaunele au fost amplasate pe zonele deja pietruite sau asfaltate ale parcului. Terasele nu sunt de utilitate publica, ele nefiind crese, gradinite sau scoli. Ele sunt amplasate in zonele verzi, dar nu afecteaza spatiul verde. Se incadreaza in coeficientii pe care legea ii impune pentru utilizare acestui tip de teren. Operatorii teraselor sunt societati comerciale care au solicitat acest lucru.  Inainte de februarie anul acesta au existat amplasamente pentru cinci asemenea spatii, care au functionat anul trecut si acum doi ani. Din aceste cinci amplasamente, trei dintre operatori au renuntat ramanand inca doua care isi desfasoara activitatea in conformitate cu avizele si autorizatiile eliberate. Acestea sunt terase sezoniere pentru care se permite functionarea intre 15 martie si 15 noiembrie", a explicat Dumitrascu pentru HotNews.ro.
Dan Trifu, vicepresedintele fundatiei Ecocivica, un ONG care se ocupa cu protectia mediului, sustine insa ca terasele sunt ilegale si ca a cerut Garzii de Mediu sa verifice situatia.
"Am observat ca in Parcul IOR au aparut mai multe terase. Cred ca se apropie undeva de zece. Unele sunt de vechile amplasamente. Nu inteleg prin ce acte de reglementare, de urbanism si de mediu au aparut, pentru ca noi (Agentia de Mediu) nu am autorizat nici un fel de terasa pana acum in parcul IOR. Daca Primaria sector 3 a eliberat autorizatii fara aviz, acord de mediu, a incalcat legea si drept urmare a fost sesizata Garda de Mediu care a constatat si ea aceste probleme si a trimis spre rezolvare Primariei sectorului 3 aceste constructii deocamdata ilegale. Sunt ilegale atat timp cat nu au fost avizate de catre Agentia de Mediu si mai ales ca sunt construite cu incalcarea Ordonantei 114/2007 care a fost adoptata prin lege in luna martie a acestui an. Acolo se spune foarte clar ca se interzice diminuarea suprafetei spatiilor verzi", explica Trifu, care reprezinta societatea civila intr-o comisie a Agentiei de Mediu.
Arhitectul sef al sectorului 3 spune ca in parcul IOR este nevoie de terase.
"Parcurile Cuza si Titan care au aproape 100 de hectare au fost ingrijite si reabilitate la standardul la care trebuie sa fie, au nevoie in opinia mea si a consilierilor locali ai sectorului 3 de spatii unde sa se poata bea un pahar de bere, un suc si, de ce nu, sa se manance mici. Asta cu micii este o chestiune strict comerciala, dar si eu ma plimb prin parc si imi face placere din cand in cand ca dupa o plimbare de o ora sa stau jumatate de ora si sa savurez o bere. In niciun caz nu trebuie sa-si faca asociatiile pe care le apreciez si le respect legea vreo grija ca vor fi nunti si botezuri la aceste terase. Sunt precedente cand de la o cabanuta de lemn cu cateva umbrelute a aparut ditamai cladirea si chiar am intampinat asemenea situatii, sper ca cititorii d-voastra sa-si aduca aminte de actiunea de desfiintare masiva pe care am desasurat-o acum zece ani impotriva unor astfel de extinderi ilegale ale unor mici amplasamente pentru alimentatie publica. Atunci am desfiintat din Parcul Titan si Alexandru Ioan Cuza nu mai putin de 5 astfel de restaurante pentru a reda cetatenilor o suprafata de mai bine de 8.000 de mp spatiului verde. Nu exagerez, erau constructii care ocupau cate 1.000 de metri patrati, executate total ilegal pe domeniul public", sustine Stefan Dumitrascu.
Si Dan Trifu, vicepresedinte Ecocivica, este de parere ca in parc este nevoie de terase, dar sa nu se depaseasca o anumita limita.
"Intr-un procent de 15%, cat este Procentul de Ocupare al Terenului maxim permis intr-o zona verde, unde intra si aleile, mobilierul urban etc, putem amenaja ceva provizoriu sa deservim un pic cetatenii care vin in parc. Dar sa te apuci sa faci fara documentatie de urbanism si cu incalcarea Legii mediului, acesta este un lucru foarte grav si mai ales un precedent foarte periculos pentru cetatenii care au terenuri retrocedate in parc si pe spatiile verzi si care nu pot construi nimic. Deci, daca tu vii pe un domeniu public si faci ce vrei. Atunci eu ce argument am fata de ceilalti detinatori de spatii verzi. Dar in momentul in care tu te duci si calci in picioare si spatiul verde si legislatia, atunci trebuie sa stau de vorba cu tine chiar si penal daca este cazul", explica Trifu.

La sfarsitul lunii aprilie, Consiliul local al Sectorului 3 a aprobat amplasarea in parcurile din sector a 8 terase si 37 de chioscuri. De asemenea, consilierii locali au aprobat amplasarea a 18 chiscuri in marile intersectii din sectorul 3.
In ceea ce priveste marile parcuri din sectorul 3, chioscurile si terasele sunt repartizate astfel:
- Parcul Alexandru Ioan Cuza: 4 terase si 10 chioscuri;
- Parcul Titan: 3 terase si 10 chioscuri;
- Parcul Titanii: 5 chioscuri;
- Parcul Pantelimon: o terasa si 10 chioscuri;
- Parcul Gheorghe Patrascu: doua chioscuri.


S-a schimbat firma de paza: de la un contract de 4 milioane de lei pe an se vrea un contract de circa 12 milioane de lei/an

Imediat ce a castigat alegerile si a venit in functia de primar al sectorului 3, Robert Negoita a declarat ca paza parcurilor din sectorul 3 va fi asigurata de Politia Locala sector 3 intrucat contractul pe care il avea Primaria cu firma de securitate BGS, in valoare de 4 milioane de lei pe an, era pagubos. Asta se intampla in luna iunie 2012.

"BGS si-a terminat contractul cu paza parcurilor, iar la rectificarea bugetara de luna viitoare bugetul necheltuit, prevazut pentru acest an, va fi transferat catre Politia Locala a sectorului 3 care a fost vitregita in acesti ani. Am cerut propuneri din partea Politiei Locale pentru a demara un plan de paza eficient la nivelul obiectivelor din sectorul 3, dar sistemul de monitorizare video ne va fi de mare folos", a declarat Negoita la sfarsitul lunii iunie 2012.

O luna mai tarziu, potrivit site-ului de licitatii publice, Directia Parcurilor sector 3 a atribuit prin negociere directa un contract de circa 625.000 lei firmei STARGUARD GROUP SECURITY pentru paza parcurilor din sector. In anunt nu se specifica pe ce perioada s-a incheiat acest contract. La sfarsitul lunii aprilie 2013, Directia Parcurilor sector 3, institutie din cadrul Primariei, scoate la licitatie serviciile de paza a parcurilor din sector: Parcul A.I.Cuza, Titan,  Titanii,  Petrascu si Pantelimon. Potrivit site-ului de licitatii publice, institutia  vrea sa dea 23,5 milioane de lei pentru paza parcurilor din sector timp de doi ani. Licitatia a fost anulata pe 6 iunie, deoarece in urma Hotararii Consiliului Local Sector 3, nr. 153 din data de 31.05.2013, privind reorganizarea serviciului public Directia Parcurilor Sector 3, Directia Parcurilor Sector 3 nu mai are capacitatea de atribuire si incheiere contracte.

Prin Hotararea 153, s-a aprobat reorganizarea serviciului public "Directia Parcurilor Sector 3" ca urmare a comasarii prin absorbtie si preluarea acestui serviciu de catre  Directia Parcuri, compartiment nou infiintat in cadrul aparatului de specialitate al Primarului Sector 3. • S-a dragat lacul si s-au pus barci si hidrobiciclete
Potrivit arhitectului sef al sectorului 3, Stefan Dumitrascu, din octombrie anul trecut pana in aprilie, Primaria sectorului 3 a curatat lacul. Din aprilie, pe lac au fost puse barcute si hidrobiciclete.
Primarul sectorului, Robert Negoita a declarat in luna iunie, cand si-a prezentat raportul de activitate pentru primul an de mandat ca pe langa lucrarile de decolmatare a lacului "a montat 53 de barci pentru pescari si a fost reconditionat podul de acces spre Insula Pescarilor. Totodata, in urma solicitarilor cetatenilor, u fost amenajate trei zone cu aparate de fitness. Mai mult, in urma unei initiative private sustinute de Primaria sectorului3, a fost amenajat debarcaderul si au fost achizitionate barci si hidrobiciclete", se arata in raportul primarului Robert Negoita. Acesta sustine ca a mai reabilitat 7,5 hectare de teren din parc.

Parcurile AI Cuza si Titan au fost reamenajate complet in perioada 2005-2012, in amndatul fostului primar Liviu Negoita, devenind printre cele mai frumoase spatii verzi din Bucuresti. Doar amenajarea Parcului Titan a costat 68 milioane de lei, potrivit unei hotarari adoptate de Consiliu Local sector 3.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

14296 vizualizari

 • -1 (23 voturi)    
  Inca cel mai frumos parc, inca... (Miercuri, 17 iulie 2013, 18:28)

  benicio [utilizator]

  Nici pe vremea vechiului Negoita nu arata prea bine vara, cu toate tarabele alea pe malul lacului. Insa din pacate, acum te cam devoreaza tantarii seara, asa ca daca tot tripleaza paza, ar face bine sa-i doteze pe bodyguarzi si cu niste pliciuri :)
  • +4 (12 voturi)    
   corect (Miercuri, 17 iulie 2013, 21:46)

   Xorciser [utilizator] i-a raspuns lui benicio

   Am fost in weekend la spectacolul de ziua Frantei.

   La 9 a trebuit sa plecam din parc pentru ca efectiv ne terorizau tantarii. La fel am vazut ca multa lume pleca.

   Pacat de spectacol, eforturi etc.
 • -1 (13 voturi)    
  OK. (Miercuri, 17 iulie 2013, 19:10)

  letsoc [utilizator]

  RROMANIA. Cu stima,NC.
 • +29 (31 voturi)    
  Comunism (Miercuri, 17 iulie 2013, 19:29)

  Trojan.H [utilizator]

  Sa vedeti cite circiumi s-au facut in Herastrau dupa lovitura de stat. Cit au fost ceilalti nu s-a miscat un fir de iarba, acum cel mai frumos parc din Romania se transforma incet-incet intr-o cocina mafiota. Buget public, domeniu public, prostie publica.
  • +18 (26 voturi)    
   pai (Miercuri, 17 iulie 2013, 21:50)

   baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui Trojan.H

   electoratul lor este compus din pensionari ceausisti si cocalari recent urbanizati, asa ca pestisorul negoita face si el ce poate pe gustul lor.
 • +21 (21 voturi)    
  s-a ales praful (Miercuri, 17 iulie 2013, 19:39)

  VaseaV [utilizator]

  s-a ales praful de parcul asta, acum ceva timp era liniste si pace, dar acu' se transforma intr-un balci murdar de 2 lei. astept si cred ca o sa se intample cat de curand sa se amplaseze maghernite care se fac ca vand produse alimentare(nu stiu acum dac astia vand mici cu bere sau bere cu mici) pe pestele de biciclisti. asa suntem noi romanii, stim sa ne cacam intr-o treaba bine facuta. v-as ruga sa vedeti in civilizatie da gasesti bodegi care comercializeaza alcool in parc sau in apropierea lui... jenant
 • +6 (6 voturi)    
  Parcul Titan - IOR (Miercuri, 17 iulie 2013, 19:56)

  infoInsider [utilizator]

  http://infoinsider.ro/2012/11/08/antifurt-decoruri-stradale-lipite-cu-super-glue-acceptam-intoxicarea-dar-sa-stim-si-noi/
 • +22 (24 voturi)    
  baruri (Miercuri, 17 iulie 2013, 20:52)

  bedexe [utilizator]

  Sunt atatea locante pe langa parc, pot sa ia acolo mici si bere.

  La fel si oricare alt parc: herastru, carol sau tineretului, plumbuita, cismigiu.
  Chioscurile nu ce cauta in parc.
  Ori e parc ori zona de agrement. In puz parca e parc.

  Dar ne o meritam. Stam pe net in loc luam masuri in viata reala.
 • +16 (22 voturi)    
  Nici o problemă (Miercuri, 17 iulie 2013, 21:33)

  aac [utilizator]

  Parcul va arăta exact ca ăia de l-au votat pe bordelist. Nu. Nu vine de la bordură ci de la bordel. Boii plătesc.
 • -4 (20 voturi)    
  Oameni-si doresc terase! (Miercuri, 17 iulie 2013, 21:34)

  Cheie primara [utilizator]

  Daca si-ar dori sa alerge terasele ar falimenta. Da' cum poporu' vrea sa faca burta mare, vine cu masina in parc, haleste farfuria cu mici, ingereaza sticlele cu bere si se declara satisfacut. Asa ca pur si simplu nu inteleg criticile.
  • +10 (20 voturi)    
   asa e (Miercuri, 17 iulie 2013, 22:40)

   baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui Cheie primara

   cum zici matale, poporu' asta-si doreste, dar tocmai asta me problema. Deci minus.
 • +16 (16 voturi)    
  Treaba facuta cu dosul (Miercuri, 17 iulie 2013, 22:20)

  codo [utilizator]

  Poza aceea cu dugheana spune totul: ocupa mai mult de jumatate din alee, daca nu vrei sa te rastoarne bicicleta pe pista "rezervata", mergi in sir indian in zilele de afluenta. Dar parca negoita asta era amator de siruri indiene, nu? Cred ca primarii si subordonatii lor ar trebui sa faca mai intai niste cursuri despre ce inseamna un parc. Si despre multe altele.
 • +17 (19 voturi)    
  Masini in parc (Miercuri, 17 iulie 2013, 23:26)

  termopan [utilizator]

  Si mai nou se circula cu masina in parc pe pista de biciclete. E tare placut sa alergi in noxele si praful ridicat de dubele cu nr de bulgaria.

  Eu nu vreau terase in parc. Vanzatori ambulanti ca-n Central Park, da, terase, nu.

  Jos iliescu!
 • +16 (16 voturi)    
  Tipic psdist (Joi, 18 iulie 2013, 0:08)

  Savitar [utilizator]

  Pai Neagoitza s-a alintat cu fetite minore, nu-l duce capul decat la mici cu bere si tiganeala la taraba.
  Un parc nu e destinat tarabelor/dughenelor/teraselor. Locul lor e eventual intr-o margine, o zona de promenada sau ceva similar. Mafia insa e peste puterea de intelegere a votacilor pt un mic si o galeata cu pomeni.
 • +10 (10 voturi)    
  Dar anveloparea blocurilor? (Joi, 18 iulie 2013, 0:19)

  Ciobanul Bucur [utilizator]

  Inainte de alegeri Candidatul Robert Negoita promisese solemn ca va anvelopa GRATUIT toate blocurile dib sectorul 3. A uitat complet de aceasta promisiune, pentru care a fost votat?
 • +14 (14 voturi)    
  Hai sa vedem si partile pozitive! (Joi, 18 iulie 2013, 2:09)

  un dac [utilizator]

  Stiu parcul IOR de cand era gol. Dinainte de prima terasa sau de prima rata. In fiecare an din ultimii multi ani s-a intamplat si ceva pozitiv. A devenit, dupa parerea mea, cel mai modernizat parc din Bucuresti.

  Terasele in sine nu sunt o problema. In Europa, in unele parcuri exista, in altele nu. Chestiune de gust.
  Nu vad nimic rau in a sta la o terasa, a bea o apa, un suc sau o bere si a-ti urmari copilul/copiii care se joaca la cativa pasi cu alti copii.

  Probleme sunt altele, dupa parerea mea.
  Paza scumpa si precara. Semintele scuipate peste tot. Multitudinea de produse complet nesanatoase pentru copii (popcorn, vata pe bat, sucuri chimicalizate, creveti si inghetate etc). Cuvintele obscene pe care le auzi la tot pasul. Parinti care-si bat copiii. Copii care hranesc pasarile cu paine si pufuleti doldora de chimicale, schimband poate ireversibil metabolismul acestora. Cainii vagabonzi purtatori de capuse. Proprietarii de caini care nu strang rahatul "odraslelor".
  Dar, ca intotdeauna, vinovatul este altul. Noi suntem imaculati, dar nenorocitul de X vine si ne face rau. Uite un caz clasic in care romanii sunt mult mai rai decat politicienii. Ma refer la parcurile din Bucuresti.
  PS: Evident ca terasele fara autorizatie trebuie inchise. Evident ca cele ramase trebuie sa respecte regulile de igiena, poluare fonica, amplasament, integrare etc. Evident ca nu vad nicio justificare pentru cvadruplarea sumei acordate pazei si ca acest lucru trebuie cercetat etc.
 • +10 (10 voturi)    
  VOTATI USL !!!!! ca merita !!!! (Joi, 18 iulie 2013, 9:38)

  carat [utilizator]

  Primarele pesedist Robert Negoita face o risipa inimaginabila de bani. Bani pe care noi ii platim din munca noastra sau pensiile noastre se duc in buzunarele firmelor d-lui ROBERT Negoita si a amicilor acestuia care, arunca la gunoi banii nostri investiti in acest cartier in urma cu nici doi ani.
  Amenajarea tuturor parcurilor din sectorul 3, inclusiv a parcului IOR precum si aducerea intregului sector 3 la standarde europene a fost facuta ireprosabil de catre LIVIU Negoita. De cand primare este ROBERT Negoita, pe bani muuulti strica tot. Despre kitschul din parcul IOR au comentat pana acum altii. Ce vreau sa adaug este ca :
  - Toate bancile de foarte buna calitate si in stare perfecta ce au fost puse in urma cu cca. 2 ani de fostul primar au fost inlocuite cu altele noi, mai mici, mult mai rare si multe dintre ele avand doar doua picioare incastrate intr-un bolovan de ciment (deci cu viata mult mai scurta).
  La fel s-a intamplat si cu toate cosurile de gunoi care au fost inlocuite cu unele mai ai urate dar care au traforat in tabla *primaria sectorului 3* (?), mai nefunctionale, avand o deschidere relativ mica si aceasta obstructionata de un acoperitor de tabla
  - Cartierul a inceput sa fie iarasi plin de gunoaie
  - Astazi tantarii te omoara. Pe vremea vechiului primar, se stropea impotriva tantarilor periodic INCLUSIV in subsolurile blocurilor.
  - Spatiile verzi de pe marile bulevarde erau cu iarba foarte bine ingrijita, cu arbusti si plante perene ce nu necesitau inlocuirea lor in fiecare an sau anotimp. Astazi, mare parte din ele sunt *râmate*, arata ca un teren arat pe care vezi ici-colo cate o panseluta sau cine stie ce alta floricica invizibila. Unde nu au apucat sa devasteze si mai exista inca iarba, aceasta este uscata si arata ca un teren parjolit.
  Inca doi ani cu acest primare si totul va arata ca dracul. Toti banii investiti cu cap de vechiul primar si toti banii aruncati pe fereastra de actualul se vor duce pe apa Sambetei.
  VOTATI tot USL !!!
 • +5 (5 voturi)    
  atenţie: pericol public!! (Joi, 18 iulie 2013, 10:55)

  barbu007 [utilizator]

  afacerile cu sădit de copaci sunt la ordinea zilei. pe lângă parcul cuza, pe baba novac, a fost spart trotuarul pentru a se sădi, în loc de 1 copac, 2. costurile sunt imense.
  şi mai periculoasă este operaţiunea de otravire şi uscare a copacilor maturi, cărora li se toarnă, la rădăcină, o substanţă chimică ucigătoare - chipurile, ca să fixeze nişte pietricele decorative aşezate acolo şi plătite... nici nu se ştie cu cât.
  dovada o constituie str. gh. petraşcu, unde castanii cărora li s-au pus pietricele la bază sunt în curs de uscare, iar cei care au scăpat - sunt bine mersi.
 • +7 (7 voturi)    
  fara mici,,bere,,si biciclisti (Joi, 18 iulie 2013, 11:30)

  oxxxxxyyyyya [utilizator]

  daca e parc, e pt. recreere si plimbare pietonala nu pt. betivani sau curse de biciclisti si roleri.
  • +4 (4 voturi)    
   fara biciclisti vitezomani si caini fara lesa (Joi, 18 iulie 2013, 12:55)

   oaie [utilizator] i-a raspuns lui oxxxxxyyyyya

   da, aici aveti dreptate!!!!!----dar ce sa facem, fata de 3 ani a unei colege a fost lovita de un biciclist vitezoman, fiind chiar langa mama ei!!!!!!!!!!! are traumatism cranian minor!!! sio sperietura mare!!!
 • +6 (6 voturi)    
  in parc e mai ceva ca in talcioc (Joi, 18 iulie 2013, 12:53)

  oaie [utilizator]

  nu e normal, in parc este mai mare aglomeratie de chioscuri, terase ilegale si insalubre, vanzatori ambulanti de detoate, caini fara stapan si miros oribil de fum si mici si hamsii!!!!!!!!!!!

  parca esti in bucatarie!!!!!!!!!!!!

  nu in parc!!!!!!

  ce investitii ce barcute!!!! nu te poti plimba ca vii acasa afumat si miros hainele a toate listele de bucate!!!!!!!!!!
 • +5 (5 voturi)    
  Se fura ca in codru (Joi, 18 iulie 2013, 13:45)

  abramburel1 [utilizator]

  Mai mult imi fac veacul prin asa zisul parc TITAN si acolo locurile de joaca lasa mult de dorit, cauciucul pus peste praf miroase infect si nu sunt sigur ca nu degaja noxe toxice pentru copii si este desprins in multe locuri. Grafitii peste minunatele leagane/balansoare moderne, care multe nu mi se par tocmai OK pentru copii. Nu stiu ce firma/ autoritate le-au autorizat dar sincer unele sunt destul de deplasate si as merge pana la a spune ca unele de moda veche, comuniste erau mai sigure. Iarba a fost pusa degeaba ca de sub asa zisul gazon iese iarba naturala. A fost o risipa imensa de bani pe gazonul inutil cand era necesara doar taierea ierbii naturale existente pe care cei de afara s-ar bucura sa o aiba. Au fost plantati foarte multi platani unul langa altul. O alta risipa de bani deoarece acesti nu vor putea creste corespunzator la modul cum au fost plantati si nici nu vor putea fi taiati dupa deoarece sunt pe lista de specii protejate. Pista de bicilete este un dezastru ambulant si nu stiu cine a avizat-o dar ar trebui desfiintata imediat. Daca nu se face o pista total separata de cea pietonala bicicletele nu au ce cauta in parc. Cainii isi fac in continuare nevoile oriunde si merg liber prin parc, ca nu fac nimic domnule, ca peste tot in oras de altfel, si sincer nu ma incanta sa merg pe strada si sa simt miros de rahat de caine. Da in unele zone este atat de mult ca se simte. Si nu ma incanta faptul ca nu ma pot duce pe iarba fara sa ma intreb daca nu cumva vreun caine nu si-a facut nevoile inainte pe acolo. Paza este inutila deoarece biciclistii se plimba liberi pe unde vor ei si cu ce viteza vor ei. Amenajarea aleilor este cel putin percara. Daca vrei sa mergi cu rolele cand ti-e lumea mai draga vei da peste piatra cubica mai sa iti strici rolele. Mai nou se amenajeaza chiar acum o terasa fix pe spatiul verde si tocmai s-a deschis inca una tot pe spatiul verde. Cioscurile sunt prea multe si de fiecare data copilul va cere sa ii cumperi cate ceva din produse
 • 0 (0 voturi)    
  Echilibru? (Joi, 15 august 2013, 11:41)

  Eda [utilizator]

  Cred ca ceea ce se intampla cu parcurile mentionate este un echilibru de aspecte pozitive si negative.
  Nu cred ca se astepta nimeni, din partea lui <a href="http://primarulrobertnegoita.wordpress.com/cv-robert-negoita">Robert Negoita</a> sa transforme in parcuri europene.
  Dar ideea ca oamenii "au nevoie de terase", desi pare logica, nu face referire si la forma acestora. Iar dincolo de forma, este si fondul, in mod surprinzator, domnule Negoita.
 • 0 (0 voturi)    
  De ce nu mergeti in alte parcuri (Marţi, 8 noiembrie 2016, 15:51)

  Steffan [utilizator]

  Daca sunteti asa de nemultumiti de ce nu mergeti in alte parcuri? Poate va veti simtii mai bine !!! Daca nu fac ii injurati ca nu fac si fura iar daca fac voi tot ii injurati ca fura si ca.....nici voi nu stiti ce vreti. Sunteti precum chibitii care sunt asi la fotbal cand stau la televizor....dar daca ii pui sa joace sunt praf.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by