Consiliul local sector 3 a aprobat alocarea a 550.000 lei (circa 100.000 de euro) pentru lucrari de pictura si intretinere a sase biserici din sector. Majoritatea cererilor de finantare venite de la parohii au fost aprobate in aproximativ o saptamana. Beneficiarii fondurilor sunt: biserica Sfintii Romani, biserica Adormirea Maicii Domnului si Sfantul Mucenic Corneliu Sutasu, biserica Sfantul Ioan Iacob Hozevitul, biserica Adormirea Maicii Domnului, biserica Dudesti Cioplea si biserica Sfantul Ioan Piata.

Consiliul local sector 3 a aprobat alocarea celor 550.000 lei dupa cum urmeaza:

- 50.000 lei pentru continuarea lucrarilor de pictura pentru biserica parohiei Sfintii Romani, str. Trapezului nr. 3A. In perezent, la aceasta biserica se executa lucrari de pictura la catapeteasma si lucrari de confectionare a mobilierului liturgic. Valoarea totala a lucrarilor este de 148.294 lei, dintre care valoarea picturii se ridica la 75.814 lei. Biserica a cerut banii de la Primaria locala pe 22 noiembrie 2012, aprobarea sumei necesitand aproximativ o saptamana.

- 50.000 lei pentru continuarea lucrarilor de reparatii - finisaje exterioare, hidroizolatiei si amenajarea exterioara pentru biserica parohiei Adormirea Maicii Domnului si Sfantul Mucenic Corneliu Sutasu, str. Branesti, nr.3. Valoarea totala a lucrarilor de reabilitare este de 450.106 lei, iar pana acum s-au executat lucrari de 158.615 lei. Biserica a cerut banii de la Primaria locala pe 16 octombrie. "Constatand cu tristete faptul ca, numai din donatiile credinciosilor care cerceteaza si sustin financiar biserica parohiala celelalte lucrari in valoare de 291, 491 lei nu se pot realiza, am solicitat Primariei sectorului 3 sprijin financiar", se arata in scrisoare trimisa de biserica Primariei sector 3.

- 100.000 lei pentru continuarea lucrarilor de refacere a acoperisului bisericii parohiei Sfantul Ioan Iacob Hozevitul, str. Gheorhe Petrascu, nr. 57. Valoarea totala a lucrarilor de refacere a acoperisului este 672.637 lei. Biserica a cerut banii de la Primaria locala pe 22 noiembrie 2012, aprobarea sumei necesitand aproximativ o saptamana. "Avand in vedere necesitatea realizarii unor lucrari de reparatii la acoperisul bisericii care fiind din sindrila, din cauza intemperiilor s-a deteriorat incat pe alocuri apa patrunde prin acoperis, tinad cont de posibilitatile financiare extrem de reduse, va rog sa binevoiti a ne sprijini financiar in realizarea lucrarilor de schimbare a acoperisului bisericii, a clopotnitei si lumanararului, realizarea aleilor pietonale, placarea treptelor cu piatra naturala si executarea unei porti la intrare", se arata in scrisoare trimisa de biserica Primariei sector 3.

- 150.000 lei pentru continuarea lucrarilor de pictura pentru biserica parohiei Adormirea Maicii Domnului, bd. 1 Decembrie 1918. Valoarea totala a lucrarilor de pictare este de 462.000 lei. Biserica a cerut banii de la Primaria locala pe 8 octombrie. "La parohia "Adormirea Maicii Domnului Titan" se doreste executarea unor lucrari de pictura ce se ridica la valoarea de 150.000 lei. Acest proiect poate fi finalizat cu sprijinul si contributia financiara a Primariei sectorului 3. Mentionam ca pentru lucrarile de pictura de la Parohia "Adormirea Maicii Domnului Titan" Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a acordat Inalta Binecuvantare", se arata in scrisoare trimisa de biserica Primariei sector 3.

- 50.000 lei pentru pictarea bisericii Parohiei Dudesti Cioplea, str. Ticus nr. 1. Valoarea totala a lucrarilor de pictare este de 347.747 lei. Pana ain prezent au fost realizate lucrari in valoare de 230.000 lei. Biserica a cerut banii de la Primaria locala pe 22 noiembrie 2012, aprobarea sumei necesitand aproximativ o saptamana. "Mentionam ca pentru lucrarile de pictare a bisericii parohiale de la Parohia Dudesti Cioplea Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a acordat Inalta Binecuvantare", se arata in scrisoare trimisa de biserica Primariei sector 3.

- 150.000 lei pentru continuarea lucrarilor de reparatii - restaurare mobiliar sculptat - ale bisericii parohiei Sfantul Ioan Piata, bd. IC Bratianu, nr. 39. Valoarea totala a acestor lucrari este de 180.000 lei, diferenta fiind platita de biserica. Biserica a cerut banii de la Primaria locala pe 22 noiembrie 2012, aprobarea sumei necesitand aproximativ o saptamana.