VIDEO UPDATE Arhiepiscopia Romano-Catolica a anuntat ca Tribunalul Dambovita a decis demolarea cladirii Cathedral Plaza. Dezvoltatorul cladirii neaga ca ar exista o astfel de hotarare judecatoreasca

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Duminică, 9 septembrie 2012, 15:09 Actualitate | Administratie Locala


cathedral-plaza
Foto: Observatorul Urban
Tribunalul Dambovita a decis, la cererea Arhiepiscopiei Romano-Catolica Bucuresti, demolarea turnului de birouri de langa biserica Sfantul Iosif din Capitala, potrivit unui comunicat emis de Arhiepiscopie. Sentinta, care poate fi atacata cu recurs, il obliga pe primarul general al Capitalei sa emita decizia prin care sa dispuna desfiintarea turnului  si sa ia toate masurile administrative de aducere a terenului in situatia anterioara emiterii autorizatiei de construire.


documente
(9 Sept 2012) DOC, 255KB
UPDATE 1: Potrivit portalului Ministerului Justitiei, in data de 28 iunie 2012, Tribunalul Dambovita a decis urmatoarele:  "Admite cererea formulata de reclamantii Bor Iuliana, Dudac Mihaela si Arhiescopia Romano – Catolica Bucuresti, pirit fiind Primarul municipiului Bucuresti si in consecinta : Obliga pe pirit, sa emita decizia privind desfiintarea constructiei – imobil de birouri Cathedral Plaza, situata in Bucuresti, str. General Berthelot nr.11 – 15, sector 1 si respectiv str. Luterana, nr.15 si 15A, sector 1, realizata fara autorizatie de construire legala, autorizatie emisa la solicitarea SC Millennium Building Development SRL Bucuresti, de Primaria sectorului 1 Bucuresti. Dispune obligarea piritului la luarea tuturor masurilor administrative de aducere a terenului in situatia anterioara emiterii autorizatiei, in vederea refacerii cadrului natural din zona de protectie a Catedralei Sf. Iosif"

UPDATE
: Millennium Building Development, dezvoltatorul turnului,  sustine ca nu exista nicio decizie a instantei care sa decida demolarea Cathedral Plaza. “Daca intr-adevar o instanta judecatoreasca s-a pronuntat cu privire la obligarea Primariei Generale a Capitalei de a dispune anumite masuri in legatura cu cladirea fara a cita macar Millennium Building Development (MBD), vom verifica circumstantele in care o asemenea hotarare judecatoreasca a putut fi emisa fara respectarea celui mai elementar drept la aparare al proprietarului cladirii”, a declarat  Robert Rosu, avocatul Millennium Building Development. “In orice caz, o sentinta pronuntata intr-un asemenea cadru procesual nu este opozabila MBD”, a mai spus avocatul. De asemenea, MBD sustine ca  "Tribunalul Dambovita nu a dispus demolarea Cathedral Plaza, ci obliga Primaria Generala a Capitalei  sa emita un act administrativ prin care sa dispuna anumite masuri in legatura cu cladirea. Orice astfel de act administrativ va fi atacat de MBD, in concordanta cu drepturile sale legale".Potrivit Arhiepiscopiei, in motivarea sentintei civile nr. 2520/2012, Tribunalul Dambovita se arata ca "decizia de desfiintare a constructiei reprezinta o masura de legalitate, de aplicare a principiului ceea ce este nul, nu produce efecte". De asemenea, se retine ca "autoritatile publice sunt obligate sa respecte legea, sa restabileasca ordinea de drept perturbata prin emiterea unui act administrativ nelegal, pentru inlaturarea consecintelor materiale produse", ca "desfiintarea acestei constructii reprezinta pe de o parte aplicarea principiului legalitatii iar pe de alta parte singura posibilitate a inlaturarii afectarii drepturilor si intereselor reclamantilor".

"Suntem in masura sa prezentam in fata autoritatilor publice si ultima veriga solicitata in vederea desfiintarii constructiei ilegale, inaltata prin abuz, inselatorie, prin parghii oculte, cu multi bani investiti in acte cel putin dubioase. Avem deja o prima hotarare definitiva privind desfiintarea acestei aventuri ilegale cu implicatii asupra patrimoniului national si asupra cultului catolic. Demersurile noastre nu se opresc aici, deoarece am solicitat instantei de judecata sa oblige chiar pe investitor la demontarea constructiei pentru a inlatura prejudiciul produs Catedralei, dosar aflat pe rolul Judecatoriei Sectorului 1. Reamintim ca si DNA continua cercetarile in cazul celor care au semnat procesul-verbal de receptie fictiva a constructiei", a declarat arhiepiscopul Ioan Robu.

Proiectul Cathedral Plaza al Millennium Building Development a fost autorizat de Primaria Sectorului 1 pe 24 februarie 2006. Lucrarile au inceput pe 9 martie 2006. In aprilie 2006, autorizatia a fost contestata in instanta de reprezentantii Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucuresti. Din iulie 2007, lucrarile au fost intrerupte de mai multe ori din cauza litiigiilor intre Arhiepiscopie si dezvoltatori. Imobilul a fost terminat in mod oficial in vara anului trecut. La cateva zile dupa, in iulie 2011, Curtea de Apel Suceava a respins cea de a sasea si ultima cale extraordinara de atac promovata de MBD "stabilind irevocabil nulitatea autorizatiei de construire a auto-intitulatei cladiri Cathedral Plaza". In mai 2012 CEDO a respins plangerea formulata de Millennium Building Development (MBD), dezvoltatorul turnului de langa biserica Sfantul Iosif, impotriva Satului Roman.

In plangerea formulata in ianuarie 2012, MBD reclama faptul ca deciziile Curtii de Apel Suceava, care au avut ca efect anularea autorizatiei de constructie a Cathedral Plaza, violeaza Conventia Europeana a Drepturilor Omului, care protejeaza proprietatea privata si consfinteste dreptul la un proces echitabil. Reprezentantii MBD au refuzat sa comenteze.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6574 vizualizari

 • +12 (20 voturi)    
  Un NU hotarit (Duminică, 9 septembrie 2012, 15:22)

  JG [utilizator]

  Chiar daca e pacat sa darimi o asa frumusete, pentru a nu transforma totul in HAOS, trebuie dat un semnal: LEGEA TREBUIE RESPECTATA.
  Au primit aprobare pentru 7 nivele, si au ajuns, prin influentari oneroase, la 19.
  Asa ceva nu trebuie tolerat.
  • -5 (21 voturi)    
   Pai ori suntem golani, ori nu mai suntem! (Duminică, 9 septembrie 2012, 15:41)

   Andrei Florian [anonim] i-a raspuns lui JG

   Daca reuseau sa cada la pace cu biserica si sa cotizeze la ei, acum erau bine merci.
   • -2 (6 voturi)    
    df (Duminică, 9 septembrie 2012, 17:47)

    DoroSan [anonim] i-a raspuns lui Andrei Florian

    cu siguranta s-a cotizat insa nu cat sa satisfca poftele ...
  • -1 (5 voturi)    
   Un NU hotarat la ce? (Duminică, 9 septembrie 2012, 16:04)

   tedycv [utilizator] i-a raspuns lui JG

   La cat de frumoasa e cladirea, la transformare in haos a ci, la respectarea legii, la numarul de etaje?
   Fii mai coerent: LA CE SPUI UN NU HOTARAT?
  • -7 (17 voturi)    
   De acord - dezacord (Duminică, 9 septembrie 2012, 16:06)

   Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui JG

   De acord ca ilegalitatea nu trebuie tolerata.

   Dar sintem in maxim dezacord privind demolarea cladirii. Ea trebuie confiscata de catre stat, exceptind cazul cind cladirea ar fi teribil de urita sau periculoasa.

   Oamenii si firmele trebuie pedepsiti, in nici un caz cladirea. Cladirea nu pare sa aiba nici o vina. In plus, statul vinde cladirea iar banii intra la buget.

   La polul opus, demolarea cladirii pare a fi o actiune pasionala, lipsita de bun simt. Presupune cheltuiala si risipa energetica. Deci, mai bine sa folosim ceea ce deja exista. Sa nu acordam distrugerii o aureola de moralitate. Chiar dimpotriva: distrugerea cladirii e profund imorala.
   • +1 (9 voturi)    
    aberezi (Duminică, 9 septembrie 2012, 17:29)

    gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

    cum adica sa confisti cladirea, in baza carui drept?? ce vrei tu e similar cu varianta in care statul iti confisca apartamentul pentru ca ai facut zgomot dupa ora 22. trebuie demolate etajele in plus + niste amenzi si basta.
   • +7 (9 voturi)    
    e urata! (Duminică, 9 septembrie 2012, 18:28)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

    Care "frumoasa"? O gramada de plastic, ghips, fierotenii samd... gasesti din astea pe toate drumurile, prin lume, pe unde s-au inmultit arhitectii fara talent.
    In plus - CE cauta acolo? Trebuia facuta la marginea orasului! Strica peisajul!
   • +1 (7 voturi)    
    idiotenie mai mare (Duminică, 9 septembrie 2012, 19:16)

    vindicomvs [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

    n-am mai auzit. Nu inteleg cum poate gandi asa un om normal la cap.
    "cladirea nu pare sa aiba nici o vina" - Am ajuns sa pesonificam si cladirile. Poate au adus-o martor si la proces cine stie. Dar mai bine o roaga frumos pe cladire sa plece singura unde se incadreaza in puz.
    • 0 (6 voturi)    
     "Plecarea" cladirilor (Luni, 10 septembrie 2012, 0:48)

     Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui vindicomvs

     Cladirile pot pleca din pozitie, dar nu singure, ci ajutate de catre oameni. Mutarea ar putea fi mai rentabila decit demolarea. Calculul asta economic il poate face o firma care utilizeaza cladirea.

     Nu te supara, esti cam neinformat in materie de tehnica. Cladirile sint mutate de zeci de ani. Mutarea costa dar cladirile au o valoare daca nu se alege demolarea.

     Personificarea cladirii are deasemenea un sens. Niste oameni au muncit sa inalte cladirea, au luat salarii, poate si prime, si-au hranit familia si amantele. Ilegalitatea constructiei nu este legata de eforturile si meritele constructorilor.
     • 0 (0 voturi)    
      :)) (Luni, 10 septembrie 2012, 11:40)

      DanZZZ [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

      Muta tu un bloc de 19 etaje si iti fac statuie.
      Da, s-au mutat biserici, monumente, casa din lemn, case cu 1-2 etaje dar nu mastodonti de astia.
     • 0 (2 voturi)    
      wow (Luni, 10 septembrie 2012, 12:18)

      vindicomvs [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

      bine ca mi-ai spus tu ca se pot muta cladiri ca altfel muream prost.
      Doar ca mutarea cladirilor se face in cazuri exceptionale si doar cazul in cladirilor cu valoare istorica de patrimoniu, cand prin reconstructie se pierde toata valoare cladirii chiar daca s-ar reconstrui identic.
      Asta este doar un bloc OBOSIT. Unde ai vazut tu sa se mute cladiri de 19 etaje?? Si care are probabil si vreo 2 nivele de parcare la subteran etc.
      Unii oameni nu au nici cel mai elementar simt al logicii.
   • +6 (6 voturi)    
    intrebari (Duminică, 9 septembrie 2012, 19:50)

    ion roata [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

    De ce e nesimtire sa demolezi? nu e mai degraba nesimtire sa construiesti de zor smechereste in dispretul legii? nu e mai degraba nesimtire sa faci ce vrea muschiul tau numai pentru ca ai bani? Si inca ceva: cand e de vina cladirea? Cand e teribil de periculoasa si urata?
    • -2 (6 voturi)    
     E greu? (Duminică, 9 septembrie 2012, 23:31)

     Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui ion roata

     Nesimtirea demolarii este echivalenta cu indiferenta ta fata de cheltuiala si energie. Demolarea presupune bani, resurse, munca, energie, etc. Numai pentru aprobarea demolarii, cineva trebuie sa cheltuiasca zeci de mii de RON, cu proiect, documente si multe semnaturi.

     Era greu sa intelegi singur(a)?

     Daca ar fi dupa mine, judecatorii ar trebui sa confiste cladirea, iar primaria ar trebui s-o doneze imediat Arhiepiscopiei Romano-Catolice. Daca le da mina sa demoleze cladirea, n-au decit s-o faca ei, popii, pe cheltuiala si nervii lor.
     • +2 (2 voturi)    
      pai de ce s-o faca popii? (Luni, 10 septembrie 2012, 4:24)

      Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

      Ce? ei au construit-o?
      Ce spui tu aici e echivalent cu a arunca o remorca cu scarnavii in curtea ta - si dupa aia, descurca-te! fa-ti singur curat!
   • +1 (1 vot)    
    ... (Luni, 10 septembrie 2012, 10:43)

    a.nonim [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

    Cladirea trebuie demolata cu orice pret. Este necesar sa se creeze un precedent pentru a stopa odata haosul din constructii in Bucuresti. Iar pagubasul n-are decat sa se judece cu cei care au dat autorizatia fara sa aiba dreptul.
  • -4 (6 voturi)    
   Nu vad unde scrie de 7 nivele (Duminică, 9 septembrie 2012, 19:45)

   Alex S [utilizator] i-a raspuns lui JG

   Nu vad unde ai citit tu ca au primit autorizatie de 7 nivele. Pana nu vad asta, nu iau in calcul varianta asta. Din ce vad in articol s-a eliberat autorizatie, si acum vor sa-l darame. De ce sa-l darame daca e autorizat? Repet: faza cu nivelele nu face parte din stire.
  • +1 (1 vot)    
   ... (Luni, 10 septembrie 2012, 10:36)

   a.nonim [utilizator] i-a raspuns lui JG

   Despre ce frumusete vorbesti? Cladirea nu e chiar rea, dar e de[arte de a fi vreo opera de arta. S-au darmat cladiri mult mai reusite in Bucuresti.
 • +11 (15 voturi)    
  La pamant cu ea... (Duminică, 9 septembrie 2012, 15:57)

  ZgomotdeFOND [utilizator]

  Daca nu s-a respectat LEGEA!
 • +10 (12 voturi)    
  Monumentul coruptiei si incompetentei (Duminică, 9 septembrie 2012, 15:59)

  JohnS [utilizator]

  Acest monument al coruptiei si incompetentei autoritatilor trebuie daramat! Aici s-a incalcat legea grosolan. Reprezentantii autoritatilor care au permis constructia ilegala a turnului trebuie sa raspunda in fata legii! Acest turn, cazul casei din Visarion 8, Moara lui Assan sunt doar cateva exemple etalon a felului cum functioneaza administratia publica la noi. Oare cand vom avea si noi functionari publici competenti care sa aplice legea in problemele de administratie si urbanism? Acesti oameni trebuie sa inteleaga ca ei sunt in slujba comunitatii. Aceaste situatie nu mai poate continua!
  • -4 (12 voturi)    
   @ JonhS (Duminică, 9 septembrie 2012, 17:40)

   adrian_rolland [utilizator] i-a raspuns lui JohnS

   "Acest monument al coruptiei si incompetentei autoritatilor trebuie daramat! "

   Vorbesti de Palatl Parlamentului ? Sau de Mitropolie? Fiindca asa cum subliniase mai sus un utilizator, la inceput acceptasera spaga (locuri de parcare si spatiu in cladire). Si intr-adevar aceasta situatie nu mai poate continua!
 • -8 (18 voturi)    
  exista si alte solutii decit demolarea (Duminică, 9 septembrie 2012, 16:03)

  vulpescu [utilizator]

  Investitorii ar putea fi obligati sa construiasaca 3 imobile de locuinte sociale si sa amenajeze citeva parcuri ca amenda pentru constructia ilegala care nu respecta regimul de inaltime si raza de protectie a monumentului.

  Pe de alta parte nu observ nici o reactie la disparitia patrimoniului bucurestean de arhitectura - moara lui Asan, case vechi bucurestene , defrisarile demolarile si schilodirea zonei Kiseleff cu constructii ororoase, piata Matache.
  Directia de restaurare si patrimoniu din ministerul culturii impreuna cu primaria municipiului Bucuresti ar trebui puse sub acuzatie.
  Fara complicitatea lor aceste cladiri nu ar fi disparut.
  Urmeaza cazinoul din Constanta.
  Toate devalizate si eventiual restaurate pe banii nostri.
  • +5 (5 voturi)    
   cum adica? (Duminică, 9 septembrie 2012, 18:31)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui vulpescu

   In ce masura nu'sh cate "locuinte sociale" rezolva un precedent de incalcare a legii? Si in ce masura rezolva ele sufocarea traficului din zona magaoaiei? Si in ce masura rezolva peisajul stricat?
   Magaoaia trebuie DARAMATA! Sa inteleaga o data pentru INTOTDEAUNA cei care fac asa ceva ca NU isi pot face de cap "cum vrea muschiu lor"! Si sa se redea functiunile normale ale zonei!
 • +14 (16 voturi)    
  Da Doamne sa se indeplineasca!! (Duminică, 9 septembrie 2012, 16:19)

  Inna100 [utilizator]

  Frumoasa, nefrumoasa, costisitoare, necostisitoare .. ar fi ceva cu adevarat sublim sa fie demolata .. Una din legile democratiei adevarate, este sa respecti legea..Nu, suporti rigorile .Lgea este pentru toti.. nu doar pentru tonti ..
 • +11 (13 voturi)    
  In sfarsit (Duminică, 9 septembrie 2012, 16:31)

  Orpheus [utilizator]

  Poate incetul cu incetul reusim sa impiedicam ca Bucurestiul sa devina un balci.
 • +8 (8 voturi)    
  bravo lor (Duminică, 9 septembrie 2012, 17:46)

  Crup [utilizator]

  Arhiepiscopia Romano-Catolica si-a dat acordul pentru acea cladire, dar pentru 7 etaje. Dar proprietarii, intr-un pur stil smecheresc, au facut vreo 19. "Ca ce-o sa ne faca?"
  Din punct de vedere urbanistic, acea cladire amplasata acolo este o anomalie. O hidosenie! Si ca sa ma intelegeti mai bine, nu cladirea in sine e anomalie, ci amplasarea ei acolo, cu inaltimea ei actuala, astea sunt o anolamie urbanistica.
  Din cauza nenumaratelor incalcari ale regurilor de urbanism (enorm de multe incalcari, chiar raportat la scara Bucurestiului), coeficientii de urbanism in Bucuresti, de la valori normale si decente existe acolo dupa revolutie, in prezent s-au apropiat sau au ajuns deja la valori inacceptabile! In traducere libera, devine un oras insuportabil. Grosier vorbind, acesti coeficienti de urbanism incalcati au ca rezultat un oras "imbacsit" de cladiri, una peste alta, fara reguli precise. Un oras in care "simti ca te sufoci", ca sa folosesc o exprimare nu foarte academica, dar practica prin plasticismul ei. Plus ca foarte inestetic, iar acea inesteticitate are efecte psihologice serioase, desi nu pare la prima vedere.
  Pana si Ceusescu, cu toata nebunia lui urbanistica (spun "nebunie" fiindca a ras de pe fata pamantului o sesime din Bucuresti), a respectat strict niste coeficienti de urbanism. Uneori nu cei mai inspirati posibili, e adevarat, dar i-a respectat!
  Dar dupa revolutie si pana acum, din punct de vedere urbanistic, a fost masacru curat!
  Nu-s bucurestean, dar Bucurestiul, mai ales anumite zone din el, nu e deloc un oras urat! Dar voi, bucurestenii de azi, il distrugeti! Vorbesc serios! Ultimul exemplu, am citit ieri, o cladire istorica daramata ilegal bucata cu bucata, in spetele unei cortine de protectie! Faza de filme absurde!
  Ati avut un unic politician, caruia chiar i-a pasat. Si care cu un amarat de ONG a facut mai mult pentru Bucuresti decat Primaria Generala! Si i-ati dat 10% din voturi la alegeri pentru primarie! 10%!!!!
 • -6 (6 voturi)    
  TDR (Duminică, 9 septembrie 2012, 18:18)

  Anonim AntiBasescu [utilizator]

  Cazul asta va arata ca pina la urma americanii, care au putne caldiri clasate (landmarks) , au cea mai rezonabila legislatie privind constructiile inalte si moderne care agreseaza cladirile de patrimoniu': transfer of development rights. Dezvoltatorul magaoaei plateste proprietarului de patrimoniu o suma calculata in functie de numarul de nivele in plus fara de inaltimea care i-ar asigura toate drepturile de vecinatate..
 • -2 (6 voturi)    
  Daca ar avea singe in ei.... (Duminică, 9 septembrie 2012, 19:59)

  CetateanulRoman [utilizator]

  dezvoltatorii ar darui cladirea Episcopiei Romano-Catolice! Ar scapa de costurile de demolare si ar fi super distractiv sa ii vad pe sfintiile lor cum vor aduce argumente ca e mai bine sa o pastreze..... Eu asta as face.
 • +6 (6 voturi)    
  semnal (Duminică, 9 septembrie 2012, 20:36)

  PedaGogu [utilizator]

  Trebuie transmis un semnal clar ca legea se respecta si se aplica. Aici a fost cu siguranta shpaga maxima. Cei cu cladirea nu au decat sa le ceara socoteala functionarilor care au emis ilegal autorizatia (adica alora pe care i-au uns). Nu conteaza ca e cladire de 1 milioan sau de 100 de milioane, odata ce se demoleaza o chestie dintr-asta o sa le piara cheful altora sa mai faca asa. Si ce bine ar fi sa se continue si cu "palatele", viloaiele si alte cladiri construite in dispretul legii si a bunului simt. Daca nu se trece testul asta, degeaba mai avem justitie. Dar, daca s-a reusit cu Bombo, sa fim optimisti.
 • -6 (8 voturi)    
  O altă măgărie a dlui. Băsescu terminată... (Duminică, 9 septembrie 2012, 21:35)

  Mai mult de un neuron [utilizator]

  Cine a dat autorizație evreilor de la Millenium ? Cine i-a susținut pe evreii de la Millenium contra inclusiv a protestelor de la Vatican și din toată lumea civilizată ? Cine a fost finanțat larg, larg, larg pentru ca Millenium prin fraude ordinare cu judecători corupți să câștige străzi întregi din București (general Budișteanu- de exemplu ) ?Demolați-o urgent, cu Băselu și famiglia înăuntru...
  • 0 (0 voturi)    
   Le are si Basescu pe ale lui... (Luni, 10 septembrie 2012, 10:47)

   Chiar Eu [utilizator] i-a raspuns lui Mai mult de un neuron

   cum ar fi restituirea parcului Bordei in compensatie pentru terenul de sub satul francez... dar in cazul Cathedral Plaza, tartorii sunt Chiliman si primaria sectorului 1.
   • 0 (0 voturi)    
    ce spaga (Luni, 10 septembrie 2012, 11:41)

    DanZZZ [utilizator] i-a raspuns lui Chiar Eu

    Ce spaga si-a luat Chiliman si cei de la ISC.....nu catigam toti in 10 ani cat au luat astia ;)
 • 0 (2 voturi)    
  cathedral plaza (Miercuri, 12 septembrie 2012, 10:38)

  CooB [utilizator]

  St. Thomas Episcopal Church de pe 5th Avenue sau Trinity Church din New York City sunt doar cateva exemple de biserici a caror prezenta nu are nimic de suferit desi sunt alaturi alte uriase cladiri de birouri (intrati si voi pe net si o sa vedeti); biserica e pentru oameni iar in zilele noastre apropierea bisercii si armonizarea cu contextul nostru social e obligatorie !!!
  Doar la noi apar asemenea comentarii radicale totul este urat, prost, gresit.
  Cred ca trebuie sa invatam sa vedem lucrurile asa cum sunt si sa nu ne mai lasam indusi in vreo tabara care are niscavai interese ...
  DA! Legea trebuie respectata de toata lumea dar hai sa nu fim optuzi doar de dragul de a fi "gica contra" in acest caz particular tin minte vagabonzii care dormeau langa zidul cladirii si isi faceau nevoile pe peretii bisericii.... ca sa nu mai vorbim de cladirile celelate care stau sa cada imprejur....
  pana la urma biserica a acceptat o constructie moderna de 7 sau cate etaje o fi... aici pana la urma e totul despre bani !!! cine, cui si cati trebuie sa ii dea!
  Hai sa nu facem subiect de liturghie din asta...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by