Femeia care sustine ca a fost agresata sexual de Dominique Strauss-Kahn a lucrat si ca prostituata, oferindu-si serviciile clientilor din Hotelul Sofitel, transmite New York Post, citand o sursa apropiata anchetatorilor din acest caz. Presupusa victima a fostului director al Fondului Monetar International a sustinut in fata politistilor americani ca nu a avut alta sursa de venit in afara de banii primiti ca si camerista la hotelul din Manhattan, desi anchetatorii au descoperit in ultimele saptamani ca in contul femeii au intrat de-a lungul vremii mii de dolari trimisi din Arizona, Georgia, New York si Pennsylvania.

"Exista informatii....ca primea bacsisuri extraordinare, daca intelegeti ce vreau sa spun. Si nu pentru ca aducea clientilor nenorocitele de prosoape suplimentare...", a spus sursa.

Femeia a fost trimisa la Hotelul Sofitel din Times Square de catre sindicatul angajatilor hotelieri din care face parte, deoarece se stia ca acolo va reusi sa faca multi bani.

"Cand esti camerista la Local 6 (n.red. sindicat), atunci cand ajungi prima oara in SUA, incepi sa lucrezi la motelurile aflate langa aeroportul JFK. Nu incepi de la Sofitel", a spus sursa, adaugand ca "exista o multime de oameni care au vazut-o ca pe un producator de bani".

Sursa a afirmat ca femeia "avea o multime de cheltuieli - aranjarea parului, la saloane de cosmetica - care erau platite de barbati cu care nu se inrudeste".

Un purtator de cuvant al sinficatului angajatilor din hoteluri a negat ca femeia a fost trimisa special la Sofitel, adaugand ca "afirmatiile sunt absurde. Nu am plasat-o la hotel si nu tinem evidenta bacsisurilor".

New York Post precizeaza ca informatiile legate de faptul ca femeia era prostituata explica de ce Strauss-Kahn a insistat ca intalnirea cu camerista a fost consensuala. Avocatul fostului sef al FMI a refuzat sa comenteze informatia sau sa spuna daca Strauss-Kahn a platit sa intretina relatii sexuale cu femeia.

In plus, surseele au declarat ca anchetorii au descoperit ca femeia facea parte dintr-o retea ce avea ce avea ca victime imigrantii din tara sa natala, Guineea.

Dezvaluirile prezentate de New York Post au venit in aceeasi zi in care cotidianul New York Times a scris ca femeia i-a spus unui prieten, la 28 de ore dupa presupusul atac, ca Dominique Strauss-Kahn "are o gramada de bani. Stiu ce fac". Barbatul cu care victima lui DSK a vorbit la telefon se afla intr-o inchisoare pentru imigranti din Arizona, fiind condamnat pentru trafic de droguri. Justitia americana a decis vineri sa-l elibereze pe Strauss-Kahn, fara a renunta insa la continuarea anchetei in acest dosar in care fostul sef al FMI este acuzat de abuz sexual.