Romania are nevoie de bani. Pentru asta se poate imprumuta sau poate sa vanda din activele pe care le detine. Daca se imprumuta, are de platit dobanzi si rate. Daca vinde, o face intr-un moment in care preturile sunt cel mai jos.

HotNews.ro initiaza o dezbatere publica despre cat de oportuna este decizia Statului de a renunta la participatiile minoritare in acest moment.

Cum ati proceda?V-ati imprumuta scump sau ati vinde in pierdere (fata de anii anteriori)? Care este cea mai buna solutie? HotNews.ro te invita sa iti spui parerea.

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri ar putea renunta la pachetele minoritare din detinerile majoritare si minoritare ale statului, pentru a face rost de bani, a declarat miercuri ministrul Economiei, Adriean Videanu. El a precizat ca este vorba despre vanzarea participatiilor la societatile listate, fie prin listare sau licitatie cu strigare, fie prin exercitarea drepturilor de "put" si "call".

Banii vor fi destinati investitiilor in infrastructura. Vor fi folositi pentru finantarea deficitului bugetar, dar nu pentru pensii sau salarii", a mai spus Videanu.

Spune-ti parerea despre intentiile Guvernului. E bine sa vanda acum sau e rau? Cum ati proceda pentru a face rost de bani pentru investitii?