​După ce a anunțat moartea unei femei care fusese afectată de incendiul de la Matei Balș, Ministerul Sănătății a revenit sâmbătă rectificând informația. A șasea victimă este de fapt un bărbat transferat în urma incendiului, dar care nu suferise leziuni din cauza acestuia.

Incendiu la Matei BalsFoto: AGERPRES

Inițial, Ministerul a anunțat că o femeie de 58 de ani transferată la Spitalul Universitar de Urgență București a decedat.

„Rectificam informația. Este vorba despre un barbat, 70 ani, dependent de CPAP, fără leziuni cauzate de incendiu, intubat. Femeia de 58 de ani se află in stare gravă. Ambele familii au fost anunțate de situația pacienților”, a precizat ulterior Ministerul Sănătății.

​Cât privește femeia, aceasta este intubată, cu o pneumonie COVID-19 severă, inhalare de fum și cu arsură de 2% din suprafața corporală.

Un incendiu a izbucnit vineri, în jurul orei 5.00, la parterul Institutului Matei Balș din București, care tratează bolnavi cu COVID, iar focul a cuprins patru saloane în care erau internați pacienți cu forme de COVID medii și severe, ținuți pe mască de oxigen. Trei bolnavi au murit carbonizați, iar o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat. La câteva ore, o altă persoană - a cincea victimă - a fost găsită carbonizată în baie. Peste 100 de pacienți au fost evacuați, fiind transferați în alte pavilioane ale unității medicale și la alte spitale din Capitală. Este a doua tragedie care se produce într-un spital din România în interval de cîteva luni, după incendiul din noiembrie de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, unde au murit 10 oameni.