Deputatul independent Remus Cernea a depus joi, la Senat, o initiativa legislativa care prevede reglementarea oficiala a relatiilor intre persoanele de acelasi sex. Mai exact, Cernea propune un parteneriat civil care sa se incheie la notar, intre doua persoane care au minimum 18 ani. Singura conditie este ca unul dintre parteneri sa fie cetatean roman.

"Parteneriatul civil este un contract incheiat in fata unui notar public, fara nici un fel de discriminare, intre doua persoane adulte care consimt sa convietuiasca in baza afectiunii, respectului si sprijinului reciproc si a egalitatii in drepturi.

Cunoscut si sub numele de coabitare sau uniune consensuala, parteneriatul civil a premers casatoriei din perspectiva dreptului civil, reprezentand, in acealasi timp, o alternativa la aceasta.," se arta in expunerea de motive a proiectului de lege.

"Aceasta lege vizeaza cuplurile hetereosexuale, dar si de acelasi sex. Li se recunosc anumite drepturi, dreptul la mostenire, la a beneficia de asigurarea de sanatate a celuilalt, dreptul de a insuma veniturile celor doi pentru a obtine credite", a declarat Remus Cernea.

Proiectul de lege a fost depus la Senat si urmeaza sa intre in debatere in sesiunea parlmentara din toamna. Initiativa este semnata de opt parlamentari printre care si trei de la PSD.