Surse din interiorul PNL au declarat pentru Hotnews.ro ca liderii din teritoriu l-au criticat, joi in sedinta Biroului Permanent al PNL pe ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu. Liberalii i-au reprosat ministrului lipsa de comunicare in ceea ce priveste deciziile Guvernului referitoare la administratia publica locala, in special directionarea banilor pentru proiectele angajate de Consiliile Judetene.

"Nu exista nici o comunicare, in timp ce PSD este in directa legatura cu liderii lor din administratia locala, noi nici macar nu putem sa va gasim la telefon" i-ar fi reprosat lui Chitoiu liderul de la Cluj, Horia Uioreanu, potrivit surselor citate.

Liderii PNL s-au declarat nemultumiti de faptul ca nu a fost informati prompt de Chitoiu de decizia Guvernului privind reducere cu 15% a cheltuielor de personal si servicii si ca au aflat de la colegii din PSD. Totodata, acestia s-au plans de faptul ca au facut promisiuni in campania electorala si nu le pot onora. "Am dat Guvernul Boc jos tocmai din cauza taierilor de cheltuieli si am promis in campania electorala proiecte. Inteleg ca in urmatoarea perioada se vor aloca doar strict pe proiectele aflate in derulare, dar trebuie sa fim informati in acest sens", i-ar fi reprosat un alt lider PNL lui Chitoiu.

Potrivit surselor citate, in replica, ministrul Finantelor le-ar fi spus ca face tot posibilul si saptamana viitoare vor avea ocazia sa-si spuna problemele la intalnirea liderilor din teritoriu cu Guvernul, dar ca trebuie sa inteleaga ca nu sunt bani la buget.

De precizat ca si in interiorul PSD exista nemultumiri legate de deciziile Guvernului. Sefii Consililor Judetene l-au atacat public pe ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, din cauza unor adrese prin care le solicita sa plateasca cu prioritate arieratele, in detrimentul proiectelor de investitii, dupa cum arata Gandul.