Dupa-amiaza de ieri a fost una firebinte pentru liberalii bacauani care s-au intrunit in doua sedinte distincte pentru a discuta gravele probleme din cadrul organizatiei locale.

Prima intalnire a avut loc in cadrul Biroului Permanent care a ajuns la concluzia ca este timpul ca divergentele dintre presedintele Valeriu Gheorghe si vicepresedintii Raducan Ion si Petru Placinta sa ia sfarsit.

Cel putin asa a stiut presa dar si grupurile de liberali adunate in fata sediului PNL. Trei ore a durat discutia dintre varfurile liberale, timp in care o parte dintre simpli membri de partid isi frecau mainile sperand ca acest lucru inseamna caderea lui Gheorghe.

Bucuria a fost insa de scurta durata cand au aparut zvonuri privind decapitarea lui Ion din functia de vicepresedinte.

Gheorghe a dat-o la pace cu Ion & Placinta

Sedinta inceputa la orele 17.00 a luat sfarsit la opt seara, iar anuntul a fost facut de vicepresedintele Adrian Iordache. Jurnalistii au fost invitati pentru cinci minute in sala de conferinte unde se simtea un iz de creier incins.

Gazetarii au avut supriza sa gaseasca un Valeriu Gheorghe frecandu-si palmele, un Raducan Ion cu o figura de luptator obosit si un Petru Placinta rece.

In mini-conferinta de presa, presedintele Gheorghe a vrut doar sa arate cat de bine se intelege cu adversarii sai de alaltaieri. Este vorba clar de Ion si Placinta.

Lefter si Iordache au alungat presa

Un grup de circa 20 de membri PNL s-au strans repede in sala de sedinte a partidului, apoi discutiile au luat o intorsatura stranie.

Foarte deschisi, sefuletii celor cinci zone din municipiu au inceput sa vorbeasca despre problemele privind incalcarea statutului in cadrul organizatiei.

Unul dintre vorbitori a fost oprit din discurs de Ioan Silviu Lefter, presedintele organizatiei municipale, care l-a strigat pe un domn Munteanu pentru indicatii.

Acesta s-a intors schimbat la fata si a spus clar ca i s-a solicitat alungarea gazetarilor de la masa rotunda. Propunerea a fost primita initial cu raceala, dar ea a fost intarita de vicepresedintele Iordache care a fost mult mai categoric in invitatia de a parasit sediul.

Cu toata stradania lui, oamenii nu s-au lasat pana nu au supus la vot. Dorinta sefilor a fost lege pentru ei, iar acestia au inghitit in sec si au votat elegant la intrebarea „cine este pentru solicitarea organelor de conducere ca presa sa ne scuze ca nu va putea asista la intalnirea noastra“.

Gazetarii au fost scosi din sala, iar liberalii de cartier s-au intors la problemele lor. Sefii lor au rasuflat usurati ca nu va ajunge la ochii cititorilor problemele care vor fi ridicate.

Una dintre ele este Gheorghe, personaj de care membri de partid simpli s-au saturat si-l vor undeva in randul lor. Adica jos.