Avocatul si deputatul Dragos Ujeniuc a fost delegat din partea PNL sa intocmeasca un denunt penal impotriva lui Adrian Nastase, acuzat de abuz in functie.

Denuntul a fost inaintat catre Parchetul General in urma cu mai multe saptamani si a zacut vreo 40 de zile inregistrat intr-un registru general incalcandu-se cursul procedural al unui dosar, unde risca sa fie ingropat pana la momentul oportun sau clasat definitiv.

Exasperat de atata lipsa de actiune din partea procurorilor de la Parchetul General, initiatorul denuntului a solicitat in scris sa i se aduca la cunostinta care este situatia dosarului si daca acesta a urmat traseul procedural catre o inregistrare penala avand supriza de a afla ca este inregistrat la registrul general, fara o motivatie legala, cum ar fi "invinuitul necunoscut". In cazul nostru invinuitul era specificat in demersul catre Parchetul General.

In cele din urma dosarul a fost inregistrat la Sectia Urmariri Penale unde a primit un numar de inregistrare ca dosar penal.