In urma sedintei Consiliului National de Conducere al Aliantei PNL-PD de luni seara, participantii au decis ca sa ramana impreuna cel putin pana in anul 2008, atunci cand va expira protocolul dintre cele doua partide.

Adriean Videanu, purtatorul de cuvant al Aliantei a precizat ca divergentele dintre cele doua partide sa fie solutionate in forurile de conducere ale Aliantei iar cei care vor aduce prejudicii formatiunii politice prin atitudine sau declaratii politice risca sa fie sanctionati.

PD nu vrea sa faca primul pas

In judetul nostru, relatiile dintre cele doua partide ce formeaza Alianta D.A. sunt "inghetate" de peste doua luni, PNL refuzand sa mai colaboreze pe plan local cu camarazii din campania electorala.

Referindu-se la impacarea de la nivel central, presedintele PD Covasna, Gheorghe Baciu spune ca aceasta ar trebui sa aiba efecte si in teritoriu, dar inca nu a primit nici un semnal din partea PNL in sensul "dezghetarii" relatiilor.

"Nu eu trebuie sa fac primul pas pentru ca nu eu am fost cel care a lansat acele jigniri. In plus, eu nu mai cer pe nimeni in casatorie. M-am casatorit acum 34 de ani si alta casatorie nu imi mai trebuie" a declarat Baciu.

PNL asteapta un semn de la PD

Cipri Nitu, purtatorul de cuvant al PNL Covasna spune ca s-au primit sfaturi din partea conducerii centrale a partidului pentru a se proceda la reluarea legaturilor cu sucursala locala a PD, dar deocamdata lucrurile raman asa cum au fost in cele doua luni de criza.

"Relatiile se vor putea dezgheta doar in conditiile in care cauza conflictului (pastrarea in functia de sef pe Covasna la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov a lui Sorin Stoican - n.n.) va fi dezamorsata de PD" a declarat Cipri Nitu.