Concursurile de selectie pentru ocuparea functiei de manager in spitale vor incepe la sfarsitul acestei saptamani. Viitorii manageri ai spitalelor sibiene vor fi testati in centrul regional de la Targu Mures alaturi de cei din Alba, Brasov, Covasna, Harghita si Mures.

Studierea dosarelor se va face in perioada 14-16 noiembrie iar pe 17, candidatii vor sustine un teste grila pentru verificarea cunostintelor. Intre 20 si 22 noiembrie viitorii manageri vor participa la interviul de selectie. Pentru a fi declarati „admisi“, candidatii trebuie sa obtina media finala de cel putin 8.00, iar la fiecare proba de evaluare, minimum nota 7.00.

La concursul de selectie s-au putut inscrie absolventi de invatamant universitar de lunga durata, care au absolvit si cursul de perfectionare in management sanitar, care au avut cel putin doi ani vechime in posturi cu studii.

Concursul de selectie se finalizeaza, pentru fiecare post scos la concurs, cu ierarhizarea candidatilor in ordinea descrescatoare a mediilor finale obtinute in urma concursului si cu nominalizarea candidatului admis pe postul pentru care a concurat. Pentru a fi declarati „admis” candidatii trebuie sa obtina media finala cel putin 8,00, iar la fiecare proba de evaluare minim nota 7,00.