Moral ridicat

Foto Marius RUS

Goga ar putea fi asul din mineca lui Falub in confruntarea cu Otelul Galati

Revansa obtinuta in fata echipei din Vaslui pare a fi o gura de oxigen pentru „Sepcile rosii“, „un nou inceput“, in acceptiunea tehnicianului Adrian Falub. Dupa sapte etape in care nu au cunoscut victoria, clujenii „universitari“ au spart gheata, izbutind sa inscrie 3 goluri impotriva ocupantei locului secund in clasamentul ligii 1.

Pe linga victoria in sine, „U“ Cluj a trecut pentru prima data de un joc fara sa primeasca gol.

Cu toate acestea, antrenorul Falub ramine cu picioarele pe pamint si cere concentrare maxima duminica, in partida ce ar putea schimba soarta unui intreg sezon pentru Universitatea: „Ne asteapta un joc foarte dificil, in fata unei echipe redutabile, care reuseste sa inscrie multe goluri. Acest meci ar putea schimba soarta campionatului.

Nu ne mai permitem alti pasi gresiti si speram sa nu ajungem in situatia de a nu mai avea sanse de salvare de la retrogradare“, a precizat principalul bancii tehnice clujene. „Nu mi-e frica de nici un jucator de la Otelul Galati“, a conchis Falub. Acesta ar putea incepe partida cu urmatoarea garnitura: Tudor - Ungurusan, Cordos, Park, M. Jovanovic - Olah, Haciatrian, Coman - Costea, Goga, N. Jovanovic.

Puternici pe teren propriu

Formatia pregatita de Petre Grigoras este recunoscuta pentru multitudinea de ocazii pe care si le creeaza in fiecare meci. La ultimul joc disputat, galatenii au penetrat poarta Concordiei Chiajna de sase ori, fiind performerii „saisprezecimilor“ Cupei Romaniei.

Pe de alta parte, acestia rateaza mult si primesc si goluri, avind, la fel ca „U“ Cluj, probleme mari in linia defensiva, o piine buna de mincat pentru Goga, Nemanja si restul trupei „studentesti“. Pe teren propriu, Otelul a cistigat tot, exceptie facind in prima etapa, cind au fost batuti de actualul lider, CFR Cluj, cu 1-0.

Ulterior, fotbalistii lui Petre Grigoras au dispus de Unirea Urziceni cu 3-2, s-au impus in fata „Batrinei Doamne“ UTA cu 2-1 si au cistigat cu 3-1 in compania argesenilor de la Dacia Mioveni. Principalul pericol pentru poarta lui Tudor pare a fi fostul „student“ Emil Jula, golgheterul otelarilor in campionat, cu 4 reusite.

In spatele sau se afla un alt clujean, Ianis Szekely, autor a 3 goluri, dar acesta nu va putea fi utilizat in partida cu „U“ din cauza unei accidentari.