​La sfârșit de an, vrem să aflăm ce senzații v-au lăsat politicienii români în 2023 și pe care le-ați putea descrie într-un singur cuvânt.

Sondaj politică 2023Foto: Hotnews

Oricât ar fi fost de spectaculos anul politic 2023 în România, probabil că nu se va ridica nici pe departe la nivelul lui 2024, când vom avea nu mai puțin de patru rânduri de alegeri: europarlamentare, locale, generale și prezidențiale.

Iar anul nostru electoral se va suprapune peste evenimente internaționale importante, războiul din Ucraina sau alegerile americane, ca să dau doar două exemple cu mare potențial exploziv. Dar înainte să vedem ce ne va aduce 2024 să ne amintim ce „bombe” au fost în 2023.

Anul a început cu scandalul Bîstroe, lansat de ministrul pesedist al Transporturilor Sorin Grindeanu, scandal care s-a dovedit, după câteva luni, că nu e decât o vânare de vânt.

Dar la scurt timp după ce ne-am liniștit că ucrainenii nu ne distrug Delta, guvernanții au ridicat din nou tensiunea în populație când ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a descoperit o gaură în buget de 20 de miliarde de lei care trebuie acoperită prin creșteri de taxe și impozite.

Alte evenimente de impact în 2023 au mai fost: greva din educație, scandalul cu azilele groazei din Voluntari, în urma căruia Gabriela Firea a trebuit să facă temporar un pas în spate din politică, iar ministrul Muncii, Marius Budăi și-a dat demisia, explozia de la Crevedia sau flagrantul DNA care a dus la arestarea președintelui CJ Vaslui Dumitru Buzatu pentru o mită de 1,25 milioane lei.

Au mai fost evenimente importante dezbătute public, cum ar fi turneul african, cu rezultate necunoscute, al președintelui Iohannis, scandalurile din Parlament produse de Diana Șoșoacă și AUR sau fuga din țară a primarului condamnat Cătălin Cherecheș.

Pe final de an, românii au primit și o veste semi-bună și anume intrarea în Schengen în martie 2024, dar doar cu granițele aeriene și maritime.

Pentru că aceste evenimente au stârnit reacții importante în societatea românească, inclusiv printre cititorii HotNews.ro, ne-am gândit că ar fi util să aflăm cum vă raportați la viața politică românească din 2023.

Și ca să nu vă dăm de lucru la sfârșit de an, vă rugăm doar să ne spuneți care este cuvântul care, în opinia dumneavoastră, descrie cel mai bine ce s-a întâmplat pe scena politică. Avem patru variante de răspuns, dar, desigur, puteți lăsa în secțiunea de comentarii un alt cuvânt care vi se pare mai potrivit.

Comentariile care conțin injurii și atacuri la persoană NU vor fi publicate.