Polițistii IPJ Ilfov, împreună cu pompierii din cadrul ISU B-IF și personal medical din cadrul SABIF, au depistat, luni seară, în Tunari, într-un imobil în construcție, 11 persoane vârstnice, vulnerabile (unele dintre acestea, cu dizabilități), precum și o altă persoană, care le însoțea. Femeia care însoțea cele 11 persoane afirmă că au fost aduse dintr-un centru din Voluntari, județul Ilfov, pentru a nu fi identificate de autorități.

Masina de politieFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
  • UPDATE 12:13 Raed Arafat a spus că respectiva clădire era un pericol pentru pacieți, printre altele pentru că nu avea nici balustrade la scări. „Acolo, colegii au constatat prezenţa a 11 persoane în condiţii care nu permit îngrijirea lor corectă, într-o casă aflată în construcţie, care nu este finalizată şi care nu are anumite lucruri de bază, inclusiv balustrade pe scări nu avea, adică oricine putea să cadă, mai ales în cazul bătrânilor. Decizia este de a-i reloca imediat. Au fost evaluaţi medical. Din ce am înţeles, nu a necesitat nimeni transfer către spital. Au fost şase relocaţi către un azil care are condiţii bune pentru a-i primi, iar patru au fost preluaţi de aparţinători şi o persoană care a refuzat relocarea, dar cu care se lucrează pentru a fi convinsă să se relocheze pentru că nu putem lăsa pe nimeni în condiţiile în care sunt acolo”, a declarat Arafat la Antena 3.

Cele 11 persoane au fost evaluate medical, urmând a fi relocate intr-o alta locatie adecvata. La fața locului a intervenit și un echipaj SMURD, o ambulanță de terapie intensivă mobilă, cu medic.

Poliţia Română a spus că cele 11 persoane au fost găsite luni seară, în urma unei sesizări a reprezentanţilor mass-media. „Din primele date, se pare că aceste persoane au fost relocate dintr-un centru din municipiul Bucureşti, pentru a nu fi identificate de autorităţi. Cele 11 persoane sunt evaluate medical, urmând a fi relocate într-o altă locaţie adecvată”, a precizat sursa citată.

De asemenea, poliţiştii au demarat verificări, iar IPJ Ilfov a sesizat autorităţile cu atribuţii în domeniu, pentru verificări specifice, mai menţionează sursa citată.

Pe același subiect: