Tribunalul Bucuresti a acceptat exceptiile de neconstitutionalitate invocate de avocatii lui Dan Voiculescu, suspendind procesul in care acesta contesta decizia CNSAS de politie politica. Voiculescu a constestat noua Ordonanta a guvernului, lucru care va aduce pentru a doua oara CNSAS in fata Curtii Constitutionale.Juristii contactati de HotNews.ro spun ca exista riscul ca Ordonanta sa fie declarata neconstitutionala, iar activitatea CNSAS sa fie din nou blocata.

Procesul liderului PC, Dan Voiculescu, a fost suspendat pentru a doua oara ca urmare a acceptarii de catre Tribunalul Bucuresti a exceptiilor de neconstitutionalitate ridicate de avocatul Calin Andrei Zamfirescu, socrul ministrului justitiei, Catalin Predoiu.

Avocatul a cerut Tribunalului sa sesizeze Curtea Constitutionala in ce priveste articolul 34 din Ordonanta de urgenta 24/2008, referitor la o eventuala incalcare a dreptului cetatenilor de a fi egali in fata justitiei.

Mai exact, este vorba despre faptul ca articolul 34 din Ordonanta ar intra in contradictie cu articolele 21, 24, 53, 124 si 126 din Constitutie care stabilesc drepturile la un proces echitabil, egalitatea in fata justitiei sau interzicerea infiintarii de instante extraordinare.

De fapt, avocatul Calin Andrei Zamfirescu sustine faptul ca noul proces cu CNSAS are la baza vechile probe din dosar si cere ca tot cazul să fie reanalizat din perspectiva noii legi. Cu alte cuvinte, toate actele din dosarul CNSAS, inclusiv audierile, ar trebui reluate.

Sergiu Andon, unul dintre avocatii lui Voiculescu, sustine, citat de NewsIn ca Ordonanta " a incercat in mod perfid si nedibaci sa pastreze valabilitatea deciziilor CNSAS".

Juristii contactati de HotNews.ro spun ca este posibil ca articolul din ordonanta sa fie declarat neconstitutional, asa cum s-a mai intimplat, ceea ce ar putea duce iarasi la blocarea activitatii CNSAS.

Dosarul a ajuns din nou in instanta dupa ce Curtea Constitutionala a admis anul trecut contestatia de neconstitutionalitate ridicata de Sergiu Andon, avocatul lui Voiculescu. In urma hotaririi Curtii, CNSAS a fost declarat neconstitutional si activitatea sa a incetat pina cind Guvernul a emis o Ordoananta de Urgenta.

Reamintim ca Dan Voiculescu si-a anuntat intentia, prin vocea presedintei PC Daniela Popa, de a candida pentru un post de senator intr-un colegiu din Bucuresti. O decizie in acest sens va fi luata la finalul saptaminii in urma unei consultari intre liderii PSD si PC.

In acest context, "Asociatia pentru Dreptate si Adevar" a depus o sesizare la Parchet, acuzindu-l pe Dan Voiculescu de fals in declaratii.

Cunoscut in arhivele Securitatii cu numele de cod "Felix", Dan Voiculescu a declarat pe propria raspundere la inceputul mandatului de senator, in 2004, ca nu a colaborat cu Securitatea ca politie poltiica, recunoscind insa ulterior, in urma deciziei CNSAS si a materialelor de presa, ca a fost informator.

Din dosarul aflat pe rolul instantei reiese ca "Felix" a dat note informative despre colegii sai de serviciu.