Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, a declarat luni in fata Comisiei de ancheta privind propunerea de suspendare a sefului statului ca nu a gasit printre documentele de la minister memoriul companiei Art Constructii '92 care purta rezolutia presedintelui Traian Basescu.

In acest memoriu adresat presedintelui, reprezentantii Art Constructii erau nemultumita de neefectuarea unor plati pentru o serie de lucrari din perioada anteriora. Potrivit unor cotidiene, Traian Basescu ar fi pus o rezolutie pe acest document. Mesajul "D-l Ministru Dobre Rog analizati si rezolvare legala", era insotit de semnatura sefului statului.

Berceanu a mai spus ca Ministerul Transporturilor nu a efectuat plati pe o perioada de aproximativ 6-7 luni, iar cele 14 firme care nu si-au incasat platile in aceasta perioada si-au primit banii la circa cinci luni dupa data memoriului Art Constructii '92.

Ministrul Tansporturilor a subliniat ca platile au fost facute la toate firmele, dupa cinci luni, fara ca interventia presedintelui sa conteze in vreun fel. Potrivit lui Radu Berceanu, in acest moment Ministerul nu mai are restante de plata, exceptand litigiile.

De asemenea, Berceanu a mai spus ca pe perioada mandatului sau, presedintele nu a facut interventii similare.

Radu Berceanu, a declarat la iesirea de la audierile comisiei antiprezidentiale ca nu stie in ce mod a transmis presedintele Basescu documentul Art Constructii '92 ministrului Gheorghe Dobre.

Berceanu despre comisia Voiculescu: "Este greu sa fii interogat de securisti dovediti"

Ministrul Tansporturilor considera ca orice control este bun, insa nu-i face placere sa fie supus unor tiruri de intrebari din partea unor securisti dovediti.

"Am venit pentru ca eu cred ca orice control este un lucru bun, chiar daca e un control neconstitutional, nelegal, nerecunoscut. Nu imi face foarte mare placere dupa ce am fost anchetat de Securitate in 1989 sa mai fiu acuma, inca o data, supus unor tiruri de intrebari de securisti dovediti", a spus Berceanu, facand aluzie la liderul PC, Dan Voiculescu.