Teodora, fetita de un an si 10 luni a vedetei B1 Liana Stanciu si a lui Mihai Georgescu, liderul trupei Bere Gratis, incepe astazi o noua etapa in lupta cu cancerul: fetita va intra in programul de chimioterapie, la Spitalul de Copii „St. Anna” din Viena.

Acest tratament si spitalizarea costa peste 80.000 de euro, bani adunati din donatii, in cadrul campaniei lansate in urma cu cateva zile de o prietena apropiata a Lianei Stanciu, Mihaela Radulescu, care a spus tuturor povestea micutei care se lupta cu cancerul.

„Nu a plans niciodata in fata Teodorei”

Teodora nu a fost un copil cu probleme medicale, iar cumplitul diagnostic a venit din senin cu cateva zile in urma, cand, dupa mai multe investigatii, i s-au descoperit doi noduli la plamani si unul la colon. Liana Stanciu s-a ingrijorat in momentul in care copilul prezenta simptomele unei constipatii.

„Fetita s-a simtit inca si mai rau duminica trecuta, asa ca, pe la 10 seara, Liana si Mihai au mers la Urgenta, apoi la Spitalul „Marie Curie” din Bucuresti. In zilele urmatoare, de cate ori il sunam pe Mihai, spunea ca i se fac analize, tomografie, RMN”, spune Ruxandra Ion, impresara trupei Bere Gratis si o apropiata a celor doi.

In tara, micutei i-a fost depistat doar nodulul la colon, iar medicii au sfatuit-o sa mearga la clinica din Viena pentru investigatii mai amanuntite, avand in vedere ca, la copii, riscul de a avea si alti noduli este foarte mare.

La mijlocul saptamanii trecute, cei trei au plecat la Viena, unde au fost gazduiti de Daniela si Mihai-Razvan Ungureanu (Daniela Ungureanu locuieste la Viena).

Liana sta la spital, alaturi de fetita ei. „Incearca sa fie tare, e puternica, dar numai Dumnezeu stie ce o fi in sufletul ei. Amandoi sunt socati, dar se lupta, se lupta in primul rand cu ei. Daca Teodora i-ar vedea distrusi, nu s-ar bucura deloc. Ea vrea sa-si vada parintii veseli, asa cum doreste orice copil.

Imi spunea Liana ca nu a plans niciodata in fata ei”, spune Mihaela Radulescu.

In urma investigatiilor facute la Spitalul „St. Anna” au fost depistati si cei doi noduli de la plamani. La sfarsitul saptamanii trecute, Teodora a fost supusa unei prime interventii la clinica din Viena, in incercarea de a se extirpa cei doi noduli de la plamani. Operatia a esuat, iar medicii au decis sa inceapa sedintele de chimioterapie.

Tratament la Viena

In functie de cum va reactiona tumoarea la chimioterapie urmeaza sa se stabileasca daca micuta mai are sau nu nevoie de o interventie chirurgicala.

Sedintele de chimioterapie au rolul de a micsora dimensiunea nodulilor cancerosi si le permit medicilor sa opereze cu riscuri mult mai mici pentru pacienti. In plus, aceste sedinte scad riscul de metastaze.

Sansele de reusita ale terapiilor depind de tipul celulelor canceroase si de stadiul in care a fost depistata boala.

„Sansele de supravietuire in urma tratamentelor facute in Romania sunt de 50a comparativ cu cele facute in strainatate”, afirma doctorul Eugen Gruber, medic pediatru cu specializare in oncopediatrie la Institutul Oncologic din Bucuresti.

Integral in Evz