Bugetul de stat pe 2010 va deschide calea unui proces de corectie pe termen mediu si lung, a declarat pentru RFI reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International, Mihai Tanasescu. Reactia fostului ministru PSD de Finante vine dupa ce bugetul pe acest an a fost adoptat de plenul Parlamentului, intr-o forma foarte apropiata de cea propusa de Guvernul Boc.

"Acest buget este unul conceput de catre Guvernul Romaniei. El a fost, sigur, discutat si cu partenerii externi, inclusiv cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International. Structura lui, modul de constructie este in linie cu ce s-a convenit la Bucuresti in luna decembrie, in ultimele discutii pe marginea bugetului pentru anul in curs", a remarcat Mihai Tanasescu.

"Asa cum a fost aprobat, bugetul de stat raspunde unor probleme structurale pe care Romania le are de mai multa vreme si incepe un proces de corectie, un proces pe termen mediu si lung. Aprobarea bugetului este un semn bun, arata o balanta financiara care poate sa fie predictibila si confera acel punct de plecare pentru implementarea reformelor structurale", a spus Tanasescu.

Legea bugetului de stat pe 2010 a fost adoptata joi de Parlament. Adoptarea bugetului pe 2010 a fost conditia principala pusa de FMI pentru deblocarea banilor din imprumutul destinat Romaniei.