Un avion de mici dimensiuni care a disparut, luni seara, in timpul unui zbor intre Deva si Alba Iulia, este cautat de autoritatile din Alba si Hunedoara, proprietarul avionului spunand ca aparatul de zbor a fost imprumutat unui om de afaceri care inainte sa plece ar fi lasat un bilet de adio.

Avionul de mici dimensiuni se afla in proprietatea unui om de afaceri din Alba Iulia si era inchiriat unui pilot din Deva.

Proprietarul avionului, Mircea Chira, a declarat, luni, corespondentului Mediafax ca a sesizat autoritatile din Alba ca avionul de doua locuri, care era dat in comodat unui pilot, a disparut in timpul unui zbor de agrement.

El a explicat ca pilotul care avea grija de avion a imprumutat, la randul sau, aparatul de zbor unui om de afaceri din Deva, pentru un zbor de agrement intre Deva si localitatea Sibot, din apropierea municipiului Alba Iulia, unde exista o mica pista de aterizare si decolare pentru avioane usoare.

UPDATE: Pilotul de pe avionul de mici dimensiuni dat disparut in noaptea de luni spre marti avea aproximativ 200 de ore de zbor pe acest tip de avion, in cursul zilei de luni el efectuand mai multe curse de agrement cu aparatul respectiv, insotit de mai multi prieteni, insa ultimul zbor l-ar fi facut singur, informeaza Agerpres.