Mohamed ElBaradei a declarat la un post de televiziune privat, miercuri, ca intentioneaza sa candideze la alegerile prezidentiale din Egipt, ce vor avea loc, cel mai probabil, in luna septembrie a acestui an, potrivit Reuters.

"Cand se vor lansa oficial candidaturile pentru presedintie, am de gand sa ma inscriu", a afirmat ElBaradei, intr-o aparitie la postul de televiziune ONTV.

UPDATE Mohamed ElBaradei a declarat ca va vota impotriva modificarilor constitutionale la referendumul de pe 19 martie, adaugand ca o noua constitutie trebuie sa fie elaborata.

"Eu nu voi vota pentru aceste amendamente constitutionale, voi vota impotriva acestor modificari. Constitutia actuala a fost suspendata. Ar fi o insulta la adresa revolutiei, daca ne-am decide sa preluam aceasta constitutie," a precizat liderul opozitiei egiptene, care a cerut in schimb "elaborarea unei noi constitutii, un vot prezidential si apoi votul parlamentar".

Mohamed ElBaradei, laureat al Premiului Nobel pentru Pace si unul dintre liderii opozitiei de la Cairo declarase la inceputul lunii februarie ca nu va candida la urmatoarele alegeri prezidentiale din Egipt, a relatat un ziar austraic, citat de Reuters. "Nu, nu voi lua parte la scrutin. Cel mai bun lucru pe care il pot face este sa actionez ca agent al schimbarii", a spus ElBaradei, citat de Der Standard.

ElBaradei a negat, ulterior informatia: "Nu este adevarat", a declarat el intr-un interviu pentru Al Jazeera. "Daca poporul egiptean are nevoie de mine sa continui procesul de schimbare, nu-l voi dezamagi", a mai spus laureatul premiului Nobel, citat de Reuters.

Presedintele egiptean, Mohammed Hosni Mubarak a demisionat, la inceputul lunii februarie din functie si a predat puterea armatei, dupa 18 zile de proteste populare soldate cu cel putin 300 de morti, provocand o explozie de bucurie in intreaga tara, relateaza AFP.

"Tinand cont de conditiile dificile pe care le traverseaza tara, presedintele Mohammed Hosni Mubarak a decis sa renunte la postul de presedinte al Republicii si a insarcinat consiliul suprem al fortelor armate sa gestioneze afacerile tarii", a declarat vicepresedintele Omar Suleiman, intr-o scurta alocutiune televizata.