UPDATE (ora 18:15) Un grav accident rutier s-a produs, sambata dupa-amiaza, pe Bulevardul Lascar Catargiu din Capitala, anunta Realitatea TV. Un autoturism s-a rasturnat dupa ce a lovit doi copaci si doi stalpi de pe marginea drumului. In masina se afla doar soferul autoturismului, care a fost transportat in stare grava la spital. Traficul pe Bulevardul Lascar Catargiu a fost redeshis dupa ce fusese blocat pentru cateva zeci de minute, dar se desfasoara cu dificultate.

Comisarul Ionut Vlasceanu, de la Biroul de Politie Rutiera Bucuresti, a declarat, pentru Agerpres, ca un autoturism WV Polo, care circula pe Bulevardul Lascar Catargiu, dinspre Piata Romana catre Piata Victoriei, a lovit bordura la intersectia cu strada Gheorghe Manu, de unde a ricosat in semafor, retezand si un copac de pe marginea drumului.

"Conducatorul autovehiculului, care se afla singur in autoturism, a fost ranit in urma impactului si transportat la Spitalul de Urgenta Floreasca, acesta fiind cea mai apropiata unitate de urgenta. Masina a fost distrusa in proportie de 80%. Conducatorul auto nu a fost testat cu etilotestul pentru a ca a ramas incarcerat, urmand sa i se recolteze probe de sange", a adaugat reprezentantul Politiei Rutiere.

El a adaugat ca viteza cu care circula autovehiculul nu este deocamdata cunoscuta, in conditiile in care indicatorul de la bord verificat de politisti imediat dupa accident arata 0 km.

Potrivit martorilor, autoturismul implicat in accident circula cu o viteza de peste 100 de kilometri la ora, in conditiile in care limita in acea zona era de 50 km/ora. Pentru ca soferul masinii sa poata fi scos din autoturism a fost necesara interventia echipajelor de la descarcerare.

La randul sau, subcomisarul Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei, Daniel Pistea, a afirmat ca politistii vor continua cercetarile in acest caz, urmand a fi vizionate si inregistrarile care au fost suprinse de camerele de luat vederi amplasate in zona.

Subcomisarul Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei a adaugat ca, de la inceputul anului, in Bucuresti, aproximativ 900 de conducatori auto au ramas fara permis, in urma depistarii consumului de bauturi alcoolice. Dintre acestia, pe numele a mai bine de o jumatate au fost intocmite dosare penale.