Un politist de frontiera din Sannicolau Mare (jud. Timis) a fost impuscat pe strada, in noaptea de vineri spre sambata, el fiind gasit de catre un localnic care a anuntat serviciile de urgenta, transmite Mediafax. Agentul principal de poliţie Tiberiu Sarbu, care era angajat al Politiei de Frontiera din 2001, a murit in drum spre Spitalul de Urgenta din Timisoara. Politistii au retinut ulterior cinci suspecti, inclusiv pe cel despre care se banuieste ca l-a omorat pe politist.

Potrivit informatiilor, se pare ca politistul a fost impuscat cu propria sa arma. El a fost impuscat in zona pieptului si a murit in drum spre spital din cauza ranilor suferite.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Timis, Marinela Apostolache, a declarat ca politistul era in timpul serviciului, insa nu se afla in post. El a fost gasit de un localnic pe o strada din Sannicolau Mare, in apropierea masinii sale.

Pistolul sau a fost descoperit de politisti la cateva strazi distanta de locul incidentului.

Politistii au organizat filtre la iesirile din localitate, in incercarea de a descoperii autorul crimei. De asemenea, Politia a anuntat ca va oferi recompensa pentru informatii care vor duce la prinderea criminalului. Ulterior, politistii au anuntat ca au retinut cinci suspecti, inclusiv pe cel despre care se crede ca a tras. Anchetatorii cred ca acestia ar fi fost surprinsi de catre agentul Sarbu in timp ce incercau sa fure o masina.

Purtatorul de cuvant al IGP, Christian Ciocan, a anuntat ca agentul principal de politie Tiberiu Sarbu va fi avansat post-mortem la gradul de subinspector, prin ordin al ministrului de Interne.

Tiberiu Sarbu avea 38 de ani, era casatorit si avea un copil. El fusese angajat la Politia de Frontiera in 2001.