Rudele barbatului ucis si transat intr-o camera a Caminului 2 Medicina din Timisoara au incercat, luni dimineata, sa vada locul in care s-a petrecut crima, declarand ca daca justitia din Romania nu ii va condamna la inchisoare pe viata pe cei doi studenti, sunt pregatite sa mearga pana la Tribunalul de la Haga, informeaza Mediafax.

"Daca era vorba de un roman, cei doi ar fi luat inchisoare pe viata. Asa, pentru ca un tigan a fost omorat, o sa le dea o pedeapsa mai usoara. Daca nu va face justitia din Romania dreptate, noi mergem pana la Haga, avem bani", a concluzionat cumnatul victimei, care a plecat apoi cu o masina de teren cu numere straine.

Cei doi studenti in varsta de 20 de ani de la Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara care l-ar fi ucis pe barbatul al carui cadavru a fost gasit transat au primit, duminica seara, mandate de arestare preventiva pe 30 de zile.

Portarul nu le-a lasat pe rudele victimei sa intre in camin. Cumnatul barbatului ucis, Ion Constantin, a declarat ca daca portarul ar fi procedat la fel in noaptea de vineri spre sambata Trifu Schrottu ar fi fost inca in viata.

"Am venit aici ca sa vedem locul unde l-au ucis. Dar portarul nu ne-a lasat. Daca facea la fel acum cateva zile, cumnatul meu era inca in viata", a spus Constantin.

Intre timp ancheta in cazul celor doi studenti la medicina, suspectati in acest caz continua. Pe numele lor au fost emise mandate de arest preventiv pentru 30 de zile.

Cei doi suspecti au declarat recurs; studentul la medicina sustine ca este nevinovat

Pe baza probelor, procurorii au ajuns la concluzia ca baiatul retinut la Timisoara este cel care l-a ucis pe barbatul de 65 de ani iar fata este acuzata si ea de complicitate.

Studentii au declarat recurs la decizia magistratilor, tanarul sustinand ca este nevinovat.

Avocata fetei acuzate spune ca victima cazuse la intelegere cu studenta sa intretina raporturi sexuale pentru 500 de euro. Totul la initiativa prietenului acestuia.

Procurorii au mai stabilit ca barbatul gasit transat in portbagajul unei masini, a fost omorat de student cu 50 de lovituri de cutit.

Dupa ce barbatul a murit, cei doi suspecti i-au taiat picioarele, pe care le-au pus intr-o punga, apoi au transportat trupul ciopartit la masina acestuia. Tinerii intentionau sa arda cadavrul.

Planul celor doi nu a putut fi pus in aplicare, pentru ca masina barbatului avea cutie de viteze automata si nici unul nu a stiut sa o porneasca.