Stratul de zapada in Muntii Fagaras a depasit inaltimea de trei metri, pentru prima data in acest an, iar riscul de producere a avalanselor este de gradul al patrulea, pe o scala de la unu la cinci, transmite Mediafax.

Potrivit meteorologilor sibieni, stratul de zapada de la Balea Lac masura, miercuri dimineata, 307 centimetri. Din cauza depunerilor mari de zapada si a vantului, riscul de producere a avalanselor este de gradul al patrulea in Muntii Fagaras.

Pentru prevenirea accidentelor montane, Serviciul Public Salvamont Sibiu le solicita turistilor sa nu urce pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a Muntilor Fagaras si, de asemenea, sa evite practicarea sporturilor de iarna in aceasta zona. In zona turistica Balea Lac, accesul la cabane se poate face doar cu telecabina de la Balea Cascada.

Potrivit meteorologilor sibieni, vremea va ramane inchisa si umeda, favorizand depunerea unor noi cantitati de zapada. In aceste conditii, in special in zona inalta, riscul declansarii avalanselor se va mentine ridicat si in urmatoarele zile.