Presedintele Federatiei Nationale Sindicale Ambulanta, Gheorghe Chis, ii cere ministrului Sanatatii sa anuleze protocolul incheiat, in septembrie 2008, de institutie cu Ministerul de Interne, prin care Politia poate opri masinile Ambulantei si ale SMURD in timp ce acestea se afla in misiune.

"Acest protocol fixeaza reguli pe care Codul Rutier nu le prevede in ceea ce priveste metodele de verificare de catre Politie a soferilor Ambulantei si SMURD, iar aceste metode trebuie stopate", a declarat presedintele FNSA, Gheorghe Chis, intr-o conferinta de presa desfasurata, marti, la Oradea, transmite Mediafax.

Chis a explicat ca soferii de pe masinile Ambulantei sunt testati la intrarea in serviciu, astfel incat verificarea lor si in trafic, atunci cand se afla in misiune, poate fi un abuz.

Demersul sindicalistilor din serviciile de Ambulanta vine la cateva zile dupa ce doua masini ale Ambulantei Dolj, care transportau persoane ranite in urma unui incendiu, au fost oprite de Politia Rutiera pentru a verifica alcoolemia soferilor.