Presedintele rus Dmitri Medvedev a cerut Parlamentului sa adopte cateva amendamente care sa interzica minorilor sub 14 ani sa iasa in locuri publice noaptea daca nu sunt insotiti de adulti, relateaza AFP, citat de Mediafax.

Amendarea legii are drept scop garantarea "dezvoltarii fizice, spirituale si morale a copiilor". Aceasta noua propunere legislativa interzice total prezenta minorilor sub 14 ani in baruri, braserii si sex-shopuri.

In plus, legea le va interzice si sa iasa singuri, neinsotiti de un adult, in orice loc public, mai ales pe strada, in parcuri si in mijloacele de transport in comun, "in perioada nocturna", care corespunde, potrivit legislatiei, intervalului orar 22:00-6:00. Propunerea legislativa permite insa regiunilor rusesti sa adapteze aceste orare in functie de sezoane, perioadele de zi si noapte variind mai ales in partea de nord a Rusiei.

Aceste noi dispozitii au functionat intr-o faza pilot in 15 regiuni din Rusia, potrivit agentiei Itar-Tass.

Ministerul de Interne rus a constatat o scadere cu aproape 60 la suta a crimelor si infractiunilor care vizeaza minori in regiunea Lipetsk (aflata la 500 de kilometri la sud de Moscova), in primele 11 luni ale anului, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.

Numarul crimelor si infractiunilor comise de minori sau cu participarea lor a scazut cu 11,6 la suta in aceasta regiune, potrivit ministerului, citat de agentie.