W. Mark Felt, cel care a oferit informatii ziaristilor de la Washington Post in scandalul Watergate, a murit, joi, la varsta de 95 de ani, informeaza CNN.

Felt a murit la locuinta sa din Santa Clara (California) in urma unei afectiuni cardiace.

Felt a recunoscut, intr-un articol publicat in revista Vanity Fair in anul 2005, ca el a fost sursa informatiilor pentru multe dintre cele 400 de articole despre afacerea Watergate. "Sunt mandru pentru tot ceea ce a facut Deep Throat", a declarat Felt intr-un interviu pentru "Larry King Live", in 2006.

Felt, care lucra pentru FBI, a inceput sa ofere informatii ziaristilor Carl Bernstein si Bob Woodward, dupa ce a devenit nemultumit cu felul in care administratia republicana a incercat sa musamalizeze tentativa de spargere produsa in 1972 la sediul Partidului Democrat din Washington. Afacerea a dus, in final, la demisia presedintelui Richard Nixon, in timp ce Woodward si Bernstein au primit premiul Pulitzer pentru materialele scrise in legatura cu acest subict.

Felt a primit porecla de Deep Throat dupa numele unui film pornografic realizat in 1972, in care a jucat Linda Lovelace.