Compania Nokia Romania ar putea cumpara, anul viitor, terenul din Parcul Industrial Tetarom III, din comuna clujeana Jucu, a declarat directorul SC Tetarom SA, Viorel Gavrea, citat de Mediafax.

Compania va plati circa 2,1 euro/metru patrat pentru terenul in suprafata de 90 de hectare. Nokia ar plati peste 1,8 milioane de euro pentru terenul de la Jucu.

Gavrea a afirmat ca intentia de cumparare a terenului respectiv, unde este situata si fabrica Nokia, este una absolut normala.

Directorul SC Tetarom SA a declarat ca mai multe persoane, chiar din Uniunea Europeana, au sustinut ca terenul ar trebui vandut in urma unei expertize, numai ca o astfel de solutie ar duce, probabil, la cedarea gratis a parcelei, in conditiile crizei economice.

Gavrea a spus ca in Consiliul Judetean Cluj s-a votat valorificarea altor 4,5 hectare din zona Nokia Village, unde se preconizeaza, in 2009, investitii de uz general, intre care o clinica de medicina muncii, spatii comerciale, un hotel si o scoala profesionala, unde Nokia isi va pregati viitorii angajati.