Zeci de mii de persoane au format vineri un lant uman "pentru pace" la Bombay, dupa atacurile teroriste care au avut loc la sfarsitul lunii noiembrie in capitala economica a Indiei, relateaza AFP.

La manifestatie au participat intre 85.000 si 100.000 de persoane, care si-au dat mana, in special in fata hotelurilor de lux Taj Mahal si Oberoi Trident, dar si in fata garii orasului, locuri vizate de teroristi in perioada 26 - 29 noiembrie, relateaza Mediafax.

Postul "Bombay pentru pace" a adunat peste 200 de grupuri ale societatii civile indiene: organizatii neguvernamentale, organizatii studentesti, asociatii profesionale si sindicate.

"Am vrut sa acoperim 100 de kilometri si am reusit sa acoperim pana acum 80", a precizat presedintele comunitatii catolice din Bombay, Dolphy D'Souza. "In pofida disperarii si temerii locuitorilor, suntem uniti, vrem pace si nimeni nu ne poate desparti (...), a adaugat el.

Megalopolisul de 18 milioane de locuitori a fost scena mai multor defilari pentru pace si a unor procesiuni in memoria victimelor atentatelor care au fost calificate de presa drept "11 septembrie al Indiei".