Presedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama, se va intalni marti cu fostul vicepresedinte american Al Gore, transmite CNN.

Informatiile despre intalnire, la care va participa si vicepresedintele ales al SUA, Joe Biden, au dus la speculatii pe marginea unui posibil rol pe care Al Gore il va juca in viitoarea Administratie democrata.

Echipa de tranzitie a lui Barack Obama a anuntat ca intalnirea se va concentra pe probleme legate de energie si schimbari climatice.

Oficiali democrati au declarat, la randul lor, ca Obama nu intentioneaza sa-i ofere vreun post in Adminstratia sa lui Gore, care a castigat, in 2007, Premiul Nobel pentru Pace si s-a implicat in lupta impotriva schimbarilor climatice.

In luna noiembrie, presa americana a afirmat ca Al Gore a refuzat postul de "Ţar al energiei" pe care Administratia Obama doreste sa-l creeze.

"Gore a declarat ca nu doreste aceasta functie", au afirmat atunci surse de la Washington.

Echipa lui Obama a refuzat sa comenteze propunerea facuta lui Gore si chiar sa confirme daca va exista un astfel de post. Obama a promis in timpul campaniei electorale ca va incerca sa creeze o industie energetica "verde", care va reduce dependenta SUA de petrolul strain si va crea milioane de locuri de munca ecologice.