Banca elvetiana UBS ar putea reduce personalul, in viitorul apropiat, cu inca 4.500 de locuri de munca, care s-ar adauga la cele 9.000 de concedieri deja anuntate, potrivit presei locale, preluata de Reuters.

Informatia a fost publicata, duminica, de ziarul elvetian saptamanal SonntagsZeitung, care nu isi precizeaza sursele, precizeaza Mediafax.

O alta publicatie elvetiana, Sonntag, scrie, de asemenea fara a numi sursele informatiilor, ca UBS ar putea renunta la 3.000-4.000 de posturi.

Banca a anuntat deja, oficial, ca va concedia 9.000 de angajati, in principal din zona investment banking, pentru a reduce numarul total de salariati sub 80.000 de persoane.

UBS, una dintre cele mai puternice banci la nivel global, a fost lovita sever de criza financiara, din cauza activelor cu grad ridciat de risc controlate pe piata americana.

Grupul a avut cele mai mari pierderi cauzate de devalorizarea activelor dintre bancile europene, iar conducerea institutiei financiare a fost nevoita sa accepte sprijin guvernamental pentru a depasi criza.

In prezent, banca incearca sa-si reconstruiasca reputatia si brandul, dupa ce a pierdut increderea investitorilor si clientilor.