Tramvaiele liniilor 5 si 16 vor reveni de vineri pe traseul de baza cu capatul la terminalul Piata Sfantul Gheorghe, in urma finalizarii lucrarilor de modernizare pe acest tronson, informeaza Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB).

Astfel, tramvaiele liniilor 5 si 16 vor reveni pe traseul de baza de la intersectia Calea Mosilor cu strada Cavafii Vechi, prin strada Cavafii Vechi, strada Baniei, Piata Sfantul Gheorghe, cu intoarcere prin strada Lipscani, Calea Mosilor, apoi traseul actual, informeaza Mediafax.

De asemenea, RATB anunta ca de sambata, in urma solicitarilor din partea calatorilor, vor fi facute cateva modificari in traseele autobuzelor de pe liniile 312 si 335. Astfel, autobuzele liniei 312 vor circula pe un traseu prelungit de la intersectia strada Turnu Magurele cu Bulevardele Alexandru Obregia si Metalurgiei, pana la terminalul Piata de Gros (capatul liniei 242).

Autobuzele liniei 335 vor circula pe sensul spre Complexul Comercial Baneasa de la intersectia Soseaua Bucuresti-Ploiesti cu strada Elena Vacarescu, prin strada Elena Vacarescu, Bulevardul Ficusului, Bulevardul Aerogarii, Soseaua Bucuresti-Ploiesti, apoi pe traseul actual.

Tramvaiele liniei 21 si-au reluat de duminica traseul de baza, intre terminalele Helitube si Piata Sfantul Gheorghe.

Lucrarile la tronsonul buclei de intoarcere de la Piata Sfantul Gheorghe au durat aproximativ cinci luni si au presupus reabilitarea infrastructurii subterane a liniei de tramvai, modernizarea caii de rulare si a strazilor pe care se desfasoara traseul liniei de tramvai (Cavafii Vechi, Baniei, Lipscani), amenajarea peroanelor si a adaposturilor pentru calatori.