Trupa britanica Coldplay s-ar putea desparti la sfarsitul anului 2009, potrivit declaratiilor solistului Chris Martin, informeaza nme.com, citat de Mediafax.

Solistul Chris Martin a declarat ca decizia s-a bazat pe ideea ca "o trupa trebuie sa se desparta inainte ca membrii ei sa nu devina prea batrani". Britanicii din trupa Coldplay vor sa se retraga in glorie de pe scena muzicala si intentioneaza sa aiba un sezon 2009 cat mai prolific, inainte de a se desparti, potrivit declaratiilor lui Martin.

Coldplay este o trupa britanica de rock, formata in 1998, in Londra. Formatia este compusa din Chris Martin (voce, pian), Jonny Buckland (chitara), Guy Berryman (bas) si Will Champion (tobe).

Coldplay s-a bucurat de succes international incepand din anul 2000, odata cu lansarea single-ului "Yellow", de pe albumul "Parachutes", care a fost nominalizat pentru Mercury Prize. Formatia a fost nominalizata apoi pentru prestigiosul premiu cu inca doua ocazii, in 2003 si in 2005. Coldplay este una dintre cele mai de succes trupe ale noului val, avand vanzari de peste 30 de milioane de albume. Printre hiturile sale se numara "In My Place", "Clocks" si "Scientist".