Cea de-a XVIII-a editie a Festivalului National de Teatru va debuta sambata, aducandu-le bucurestenilor, timp de zece zile, 40 de spectacole de teatru, sase spectacole de dans, 11 conferinte si intalniri cu importanti oameni de teatru din tara si din strainatate, 14 lansari de carte si o expozitie de afis de teatru, anunta Antena 3.

Editia 2008 a FNT-ului isi propune sa ofere o imagine complexa a pietei de teatru contemporan, prezentand pe intreaga durata a evenimentului productii ale teatrelor romanesti, din Capitala si din provincie, precum si productii apartinand unor companii teatrale de renume din strainatate.

Festivalul este structurat pe trei categorii: "Spectacole romanesti de top", "Spectacole invitate din strainatate" si "Debut". In "Spectacole romanesti de top" au fost incluse spectacole care pot reprezenta cu succes teatrul autohton in afara tarii. Au fost invitati sa le vada, pe langa publicul romanesc, directori de festivaluri si de teatre din lume, in scopul de a le include in programul evenimentelor girate de ei.