Sarah Palin si Joe Biden, nominalizati de republicani si democrati pentru functia de vicepresedinte al Statelor Unite, se vor infrunta joi seara intr-o dezbatere considerata "cea mai asteptata din istorie".

Confruntarea televizata dintre cei doi va avea loc la Washington University.

Ambele tabere si-au exprimat increderea ca vicepresedintele propriu va castiga dezbaterea si nu va afecta sansele lui Barack Obama si, respectiv, John McCain de a castiga presedintia Statelor Unite.

In ultimele saptamani, Sarah Palin a fost contestata tot mai mult de lideri si analisti conservatori, nemultumiti de slabele performante ale guvernatorului de Alaska in interviurile acordate. Bloggerii americani care urmaresc campania pentru Casa Alba sustineau chiar ca strategi republicani solicita retragerea lui Palin din campanie, deoarece entuziasmul produs dupa numirea sa nu a fost urmat de prestatii convingatoare in aparitiile sale publice.

Pe de alta parte, diverse informatii sugerau faptul ca senatorul de New York, Hillary Clinton, ar putea sa devina vicepresedintele lui Barack Obama, candidatul Partidului Democrat pentru Casa Alba. Clinton il va inlocui in urmatoarele zile pe Joe Biden, care se va retrage oficial din motive de sanatate.

Atat Palin, cat si Biden au petrecut ultimele zile pregatindu-se pentru dezbaterea de joi seara.