Alegatorii din Ohio pot sa voteze, incepand de marti, la alegerile pentru Casa Alba, acest stat fiind considerat unul dintre cele care vor determina viitorul presedinte al SUA, informeaza CNN.

Atat democratul Barack Obama, cat si republicanul John McCain au cheltuit zeci de milioane de dolari pentru a-i convinge pe locuitorii din Ohio sa le acorde votul.

Miza scrutinului din acest stat o reprezinta 20 de voturi electorale si, cred analistii, chiar presedintia Statelor Unite. Ultimele sondaje de opinie indica faptul ca McCain are un usor avantaj in Ohio.

Un candidat are nevoie de 270 de voturi electorale pentru a fi ales presedinte al SUA.

Alegatorii din cateva state americane au inceput sa voteze de doua saptamani in cadrul scrutinului pentru alegerea noului presedinte al Statelor Unite. Locuitorii din Virginia, Kentucky si Georgia au fost printre primii care isi pot exprima optiunile atat in persoana, cat si prin posta. In urmatoarele cateva saptamani, alegatorii din cel putin 34 de state si Districtul Columbia vor putea sa voteze mai devreme de 4 noiembrie, Ziua Alegerilor.