Un biciclist care a defilat gol prin centul orasului Sankt Petersburg pentru drepturile iciclistilor a fost arestat, anunta presa rusa.

Sambata trecuta, locuitorii capitalei culturale a Rusiei au asistat la un spectacol inedit: bulevardul Neva, apoi Piata Palatului, a fost traversata de un biciclist gol pusca. Fara sa intampine nici o rezistenta din partea fortelor de ordine, el a inconjurat de cateva ori principalal piata a Sankt-Peterbugului, cerand respectarea drepturilor bicilistilor.

Putini si-au imaginat ca, cinci zile mai tarziu, excentricul biciclist va fi arestat. Roman Lotuskin este un personaj destul de cunoscut in oras: el este liderul miscarii pentru drepturile automobilistilor „Drapelul negru”, al clubului „Elenfantii” si este organizatorul actiunii „Principala sula-an spate” (lupta impotriva agentilor de circulatie spagari).

Acum, Roman a fost arestat, judecat in mare graba si condamnat la 15 zile de detentie administrativa pentru incalcarea ordinii publice. Prietenii originalului protestar spun ca Roman se simte bine, are o stare de spririt excelenta si ca, pentru el, cele doua saptamani petrecute dupa gratii vor fi o noua experienta de viata, extrem de utila.