Conducerile PSD si PC incep discutiile pentru incheierea unei posibile aliante in perspectiva alegerilor parlamentare de la toamna, relateaza Rador.

Cele doua formatiuni se prezinta cu candidati proprii la alegerile locale din iunie, dar este posibil sa discute si despre sustinerea reciproca a celui mai bine plasat candidat in turul doi.

Social-democratii intentioneaza sa coaguleze partidele de stanga, formatiunile ecologiste, federatiile de pensionari, sindicatele intr-un pol ca alternativa la actuala guvernare.

O alianta PSD-PC ii imparte deja pe social-democrati in doua tabere. Pe de o parte, cei care sustin ca o astfel de colaborare ar fi utila. Pe de alta parte, membrii PSD care nu uita ca PC in 2004 a intrat in parlament in alianta cu PSD, dupa care a renuntat la ea pentru a participa la guvernare alaturi de PNL, PD si UDMR.

Mai mult, la alegerile din 2004 candidatii PSD au fost inlaturati de pe lista pentru a face loc celor de PC, pe atunci Partidul Umanist din Romania. Lideri ai PSD sustin ca in randul membrilor partidului ar putea fi o reactie de respingere a colaborarii, intrucat PC este cel care a trimis PSD in opozitie.