Statele Unite au creat o retea de spionaj in Belarus sub pretextul combaterii terorismului, sustin oficiali de la Minsk, citati de Novinite.com.

Informatia a fost furnizata luni de catre un canal public de televiziune de la Minsk si confirmata astazi de catre un reprezentant al serviciului de informatii din fosta republica sovietica. Potrivit declaratilor acestuia, Ambasada SUA a creat un grup de zece spioni, al carui obiectiv era transmiterea informatiilor catre Washington.

Misiunea diplomatica a SUA nu a comentat informatiile.

Relatiile dintre cele doua tari traverseaza o perioada extrem de tensionata. Statele Unite au decis luni reducerea personalului diplomatic de la Minsk, de la 38 la 17 persoane.

Oficialii de la Minsk cerusera SUA sa-si retraga personalul, dupa ce Departamentul de Stat de la Washington a decis sa impuna sanctiuni financiare unei companii petroliere din Belarus.

Ambasadorul SUA la Minsk a fost rechemat la Washington, la cateva zile dupa ce guvernul belarus si-a retras ambasadorul in Statele Unite, solicitind "cu tarie" ca si americanii sa faca acelasi lucru.