Primele rezultate partiale ale alegerilor din Serbia indica un avans de 4% pentru candidatul nationalist Tomislav Nikolic in fata rivalului sau, Boris Tadic - presedinte aflat la final de mandat - transmite BBC receptionat de Rador. Potrivit unor oficiali din Sebia, Nikolic ar fi obtinut aproximativ 39% din voturi, insa acest procent nu este suficient pentru a obtine victoria. Pentru a deveni presedinte din primul tur, un candidat trebuie sa obtina mai mult de 50 % din voturi. Cum acest lucru nu s-a intamplat, peste doua saptamani se va desfasura al doilea tur al scrutinului prezidential in Serbia.

Alegatorii s-au prezentat la urne in numar mare (peste 60%), intrucat scrutinul prezidential din acest an este considerat crucial pentru viitorul tarii, dar si pentru relatia Serbiei cu Europa.

De mentionat ca aceste prime rezultate sunt similare celor de la alegerile prezidentiale din 2004, cand in primul tur de scrutin Boris Tadic a fost surclasat de Tomislav Nikolic, insa a iesit victorios in al doilea tur.