Meteorologii au emis duminica seara o avertizare cod galben de ceata pentru sase judete, fiind anuntata ceata densa ce scade vizibilitatea, informeaza News.ro. In unele locuri, izolat, va aparea si burnita.

CeataFoto: Shutterstock

Potrivit meteorologilor, de duminica, ora 18.00, pana la ora 23.00, sase judete se vor afla sub cod galben de ceata.

Sunt vizate judetele Ilfov, Teleorman si Giurgiu, dar si zonele joase din Buzau, Prahova si Dambovita.

Se va semnala ceata ce determina scaderea vizibilitatii local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri, iar izolat va aparea si burnita.

ANM a emis, de asemenea, o avertizare cod galben valabila de duminica de la ora 16.00, de ploi insemnate cantitativ si intensificari ale vantului, pentru Muntenia, estul Olteniei si sudul Moldovei. Va ploua pe arii extinse, iar cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si izolat 40...50 l/mp. In judetele Vrancea, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi si Ilfov, local vantul se va intensifica, temporar cu viteze de 55...65 km/h.

Cantitati de apa de 15...20 l/mp si izolat 30 l/mp vor fi si in Dobrogea si vestul Olteniei. Indeosebi in dimineata zilei de marti, precipitatii mixte se vor semnala local in Oltenia si pe arii restranse in Muntenia.

Totodata, a fost emisa o avertizare cod galben de ninsori insemnate cantitativ, strat de zapada si intensificari ale vantului la munte, de duminica, ora 16.00, pana luni la ora 18.00. Zonele afectate sunt Carpatii Meridionali si Orientali, sudul si estul Transilvaniei si vestul Moldovei.

In Carpatii Meridionali si Orientali, va ninge insemnat cantitativ, iar vantul va prezenta intensificari temporare mai ales in zona inalta, cu viteze la rafala de 55...70 km/h. Indeosebi in noaptea de luni spre marti si in prima parte a zilei de marti, vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare se vor semnala si in sudul si estul Transilvaniei si vestul Moldovei, unde local se va depune strat de zapada.

Potrivit meteorologilor, de luni seara va intra in vigoare o avertizare cod portocaliu de ninsori abundente, strat consistent de zapada si intensificari ale vantului, fiind afectata zona de munte a judetelor Brasov, Covasna, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita si Arges. Va ninge abundent, se va depune strat de zapada consistent, iar vantul va avea intensificari temporare cu rafale de 55...70 km/h spulberand zapada si determinand scaderea vizibilitatii.