Norica Nicolai nu apare cu dosar de informator al Securitatii, a anuntat Radu Stroe, citand raspunsul Serviciului Roman de Informatii la solicitarile de verificare a trecutului doamnei Nicolai.

Stroe a precizat faptul ca raportul SRI denota faptul ca activitatea Norica Nicolai a fost verificata si ca Nicolai nu a fost informator al Securitatii.

Seful Comisiei parlamentare de control a activitatii SRI a cerut saptamana trecuta SRI sa comunice daca sunt elemente (de dosar de Securitate, de ofiter acoperit sau altele) care sa impiedice numirea Noricai Nicolai la Ministerul Justitiei.

Declaratiile lui Radu Stoe in ceea ce o priveste pe Norica Nicolai au fost facute in contextul in care presedintele Traian Basescu a anuntat ca nu o va numi niciodata in functia de ministru al Justitiei, seful satutului referindu-se la doua cazuri concrete in care aceasta ar fi incalcat legea.

CNSAS a precizat marti ca dosarul Noricai Nicolai nu va fi referificat, Consilul anuntand ca dosarul acesteia "este inchis".